Namibia-hanke vauhtiin aloitusseminaarissa lokakuussa Windhoekissa

Namibia-hankkeen ensimmäinen yhteinen seminaari on 7.-14.10.2011 Windhoekissa. Seminaariin osallistuu lähes koko Namibian yliopiston kirjaston henkilökunta ja Suomesta lähtevät Tampereelta Mirja Iivonen, Leena Toivonen, Hannele Nurminen, Outi Sisättö ja Helsingistä Kaisa Sinikara, Elise Pirttiniemi, Maria Forsman ja Päivi Helminen. Hanketta koordinoi Elise Pirttiniemi.

Aloitusseminaarin aiheina ovat mm. strategia- ja laatutyö,  näyttöön perustuva toiminnan kehittäminen, kokoelmien kehittäminen, julkaiseminen ja tutkijoiden palvelut. Seminaarin ohjelma on tiivis, mutta keskusteluille ja ryhmätöille on aikaa runsaasti. Aikaa keskusteluille tarvitaankin, sillä seminaaria on valmisteltu lähinnä verkossa ja haasteena on ollut termien, tavoitteiden ja tarpeiden yhteinen ymmärtäminen. Valmisteluvaiheessa heränneet kysymykset varmasti selkenevät, kun pääsemme paikan päälle keskustelemaan asioista.  Aloitusseminaarin aikana myös suunnitellaan tarkemmin seuraavien tapahtumien ohjelmaa. Hanke jatkuu vuoden 2012 loppuun asti.

Helsingin yliopistossa meillä kaikilla on mahdollisuus tavata Namibian yliopiston henkilökuntaa, koska heitä tulee opintovierailuille Suomeen. Ensimmäinen opintovierailu on marraskuussa, jolloin kaksi vierailijaa on aluksi kaksi viikkoa Tampereella ja loppukuusta kaksi viikkoa Helsingissä.