Namibia-hankkeessa onnistunut avausseminaari

 

Namibia-hankkeen avausseminaari Windhoekissa 10.-14.10.2011 oli antoisa. Seminaariin  osallistui Helsingistä Kaisa Sinikara, Elise Pirttiniemi, Maria Forsman ja Päivi Helminen ja Tampereelta Mirja Iivonen, Leena Toivonen, Hannele Nurminen ja  Outi Sisättö.

Ohjelmassa oli sekä suomalaisten että namibialaisten esityksiä. Työhön liittyvät haasteet, kehittämistoiveet ja ilonaiheet olivat hyvin samanlaisia Namibian, Tampereen ja  Helsingin yliopistonkirjastoissa. Monissa asioissa olimme samalla viivalla (esim. mikä estää henkilökuntaa julkaisemasta ja tekemästä tutkimusta), jotkin asiat olivat paremmin Suomessa (esim. internet-yhteydet) ja joissakin asioissa meillä oli opiksi otettavaa (esim. esiintymis- ja keskustelutaito).

Kokonaiskuva seminaaritilasta

Hanke jatkuu namibialaisten vierailuilla. Marraskuussa 2011 on tulossa kaksi vierailijaa kahdeksi viikoksi Tampereelle ja kahdeksi viikoksi Helsinkiin. Vierailijat ovat apulaiskirjastonjohtaja Joseph Ndinoshiho ja terveystieteiden kirjastonhoitaja Menete Shatona. Maaliskuussa 2012 on Namibiassa toinen yhteinen seminaari, jonka jälkeen on tulossa lisää vierailijoita.

Ryhmätyötila oli aktiivisessa käytössä

Hankkeen suunnittelu aloitettiin jo 2008, mutta uusi yliopistolaki siirsi rahoituspäätöksiä. Vasta keväällä 2011 saatiin rahoitus vuosiksi 2011 – 2012 Suomen ulkoasiainministeriön HEI ICI (Higher Education Institutions – Institutional Cooperation Instrument) -ohjelmasta.

Sarvikuonoja kuvaamassa

Linkkejä
  • Seminaarin esitykset ja muuta dokumentointia täydennetään tälle kaikille avoimelle  wikisivustolle
  • Aiheesta enemmän Mirja Iivosen ja Kaisan Sinikaran jutussa Suomen  yliopistokirjastojen neuvoston blogissa
Teksti

Maria Forsman
Johtava tietoasiantuntija
maria.forsman[at]helsinki.fi

Päivi Helminen
Informaatiolukutaidon koordinaattori
paivi.helminen[at]helsinki.fi

Elise Pirttiniemi
Projektipäällikkö
elise.pirttiniemi[at]helsinki.fi