Oli kesä oli Verkkari oli kesä

Vaarallista vapaa-aikaa, pitkää kuumaa tarrakesää ja e-kirjoja…

Oli ilo olla toimittamassa ja taittamassa monipuolista Verkkaria kirjastolaisten kesälukemistoksi. Koska Verkkarin toimitussihteeri on jo jonkun kuukauden keskittynyt tärkeämpiin asioihin, pääsi päätoimittaja puurtamaan tätä numeroa varten aivan oikeaa toteuttavaa työtä. Hikihän tässä tuli!

Taittotyö oli kuitenkin päätoimittajalle mukava puhde, koska tämä on viimeinen Verkkarini. Ensimmäinen osallistumiseni Verkkarin toimituskuntaan oli 7 vuotta sitten, joten melko pitkään olin mukana lehteä toimittelemassa. Ensi elokuussa lehdellä on uusi päätoimittaja ja uusi toimitussihteeri. Syksyn ensimmäistä numeroa kannattaa siis odottaa: luvassa on takuuvarmasti uusinta hottia.

Kesän 2011 Verkkariin kasautui kevyempien juttujen lisäksi erittäin laaja konferenssiraportointiosuus. Normaalien seminaarien lisäksi mukana on myös raportti polkupyörillä poljetusta epäkonferenssista. Todella vaikuttava tapahtuma! Soisipa kävelykokousten ja epäformaalimman kokoustamisen yleistyvän laajemminkin Helsingin yliopistossa: ainakin itse uskon ideoiden virtaavan herkemmin liikkeessä.

Ja vaikka ei helteillä työnteko maistu, kannattaa silti lomaltakin tsekata Verkkarin kesäkirjavinkit ja Lasse Koskelan tarrakesä-kolumni.

Polkupyöräilkää, uikaa, syökää mansikoita ja tehkää kaikkea mitä mielestänne kesään kuuluu. Oikein hyvää kesää myös Verkkarin koko toimituskunnan puolesta!

Teksti ja kuvat:

Jussi Omaheimo