Osa 2: Kirjaston maailma avautui Tiedekulmaan 27.3.-13.4.2012

E-kirjasto? Tiedekulman lehtinurkkauksen liitutaulu sai mielikuvituksen liikkeelle.

Palvelumuotoiluhankkeen tuloksena kirjasto tuotteistaa palvelujaan

Suunnittelutoimisto Taivas on tehnyt ehdotuksia piktogrammeiksi, joista kysyttiin yleisön mielipiteitä.

Suunnittelija Liisa Vilkkumaa esittelee ehdotuksia piktogrammeiksi.

Pop-up kirjasto Tiedekulmassa

Kolmen viikon ajan esiteltiin HY kirjaston palveluja hyvällä asenteella. Kokeiluna rohkaisevaa – tästä on hyvä jatkaa muissakin tapahtumissa.

Yhteistyötä yli rajojen: Suomalais-namibialainen kirjastoyhteistyö. 4.4.2012

Kirjalahjoitus

Suomen lähetysseura lahjoitti arkistostaan Namibiaa koskevan kirjakokoelman Namibian yliopiston kirjastolle. Kokoelmassa on mm. aineistoa, jota nykyisestä Namibiasta ei löydy. Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen luovutti kirjakokoelman uudelle omistajalle ja sen vastaanotti Namibian yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitaja Ellen Namhila.

Namibian yliopiston kirjaston ylikirjastonhoitaja Ellen Ndeshi Namhila.

Lahjoitusasiakirjat allekirjoitetaan. Kuvassa vasemmalla Lähetysseuran johtaja Seppo Rissanen, oikealla ylikirjastonhoitaja Ellen Ndeshi Namhila.

Maljat lahjoituksen kunniaksi.

Ylikirjastonhoitajat Kaisa Sinikara ja Ellen Ndeshi Namhila.

Human Resource Development Project at the University of Namibia Library

Helsingin yliopiston kirjaston, Tampereen yliopiston kirjaston ja Namibian yliopiston kirjaston yhteistyöprojekti Human Resource Development Project at the University of Namibia Library alkoi toukokuussa 2011 ja se kestää vuoden 2012 loppuun. Yhteistyöprojektia koordinoi Helsingin yliopiston kirjasto. Projektia Tiedekulmassa esitelleet ylikirjastonhoitajat kuuluvat sen kuusijäseniseen ohjausryhmään.

Namibian yliopiston kirjasto on pitänyt tärkeimpinä kehittämiskohteinaan kirjaston strategista kehittämistä, palveluiden laadun varmistamista, painettujen ja digitaalisten kokoelmien kehittämistä, entistä tehokkaampien ja osuvampien palveluiden tarjoamista tutkijoille ja opiskelijoille, tiedonhankintataitojen opettamista sekä akateeminen kirjoittamista ja tieteellistä julkaisemista. Projektin osapuolten yhteistyömuotoja ovat yhteiset seminaarit Namibiassa ja työvierailut Suomeen. Yhteistyön tavoitteena on lisätä Namibian yliopiston kirjaston henkilökunnan ammatillista osaamista.

Namibiassa on yksi yliopisto, University of Namibia (UNAM). Yliopisto on perustettu 1992, pari vuotta Namibian itsenäistymisen jälkeen. Yliopisto ja sen kirjasto ovat tärkeässä asemassa, kun Namibia pyrkii saavuttamaan kansallisen visionsa Vision 2030 tavoitteet: Namibia on verrattavissa kehittyneisiin maihin vuoteen 2030 mennessä.

Ylikirjastonhoitaja Kaisa Sinikaran puheenvuoro.

Teksti

Eeva-Liisa Viitala