Pääkirjoitus: “On mahdotonta tietää mikä on kylliksi, ellei tiedä mikä on liikaa”

Syksyn ensimmäinen Verkkari on massiivinen.

Tapahtumia kirjastossa ja kirjastoalalla riittää. Nyt julkaistavasssa Verkkarin vuoden 2010 kuudennessa numerossa on juttuja useampaankin Verkkariin. Lisäksi osa artikkeleista siirrettiin armotta tuleviin numeroihin ja Göteborgin IFLAa käsittelevät jutut päätettiin julkaista syksyn aikana omassa Verkkarin IFLA-erikoisnumerossa. “On mahdotonta tietää mikä on kylliksi, ellei tiedä mikä on liikaa”, muotoili William Blake aikoinaan.

Kaiken yltäkylläisyyden keskellä aloittaa tässä Verkkarin numerossa Lasse Koskelan kirjallisuuspalsta. Lassen jutussa “Lukeminen kannattaa aina” pohditaan levikkien ja marginaalien suhteita. Onko 950 000 suomalaista Juha Vuorisen lukijaa liikaa? Onko kirjastoissa kylliksi Vuorisen kirjoja saatavilla? Lasse kirjoittaa vakituisesti myös Kotus-blogiin.

Taloussuunnittelija Pirkko Tokatin jutussa “Kerro kerro tilasto, millainen on kirjasto?” käsitellään hulvattomalla tavalla tilastojen syvintä olemusta. Löytyykö tilastoista totuus yli- ja alimäärän ongelmaan? Kumpulan kirjaston palvelupäällikkö Antti Virrankoski puolestaan palasi Kreikkaan saakka (“Kvaliteettia ja kvantiteettia Kreetalla”) syventyäkseen määrän ja laadun filosofisesti yhä polttaviin ongelmiin.

Kuva: lue lisää “Älyllistä elämää” (Verkkari 6/2010).

Pistäkääpä kylliksi vaatteita päälle syyskävelyille. Verkkarin toimituskunta toivottaa Verkkarin lukijoille värikylläistä syksyä!

Linkkejä:

Kirjoittaja: