Sininen Viikin tiedekirjasto Viikki-päivän Teematorilla 1.10.09

Wikipedia toteaa sinisestä väristä näin: ”Sininen on taivaan ja meren väri. Se mielletään viileäksi ja etäiseksi sekä myös rauhoittavaksi ja luottamusta herättäväksi.” Viikin tiedekirjasto näyttäytyi sinisenä Viikki-päivän Teematori- esittelypisteessään 1.10.09.

Jokavuotisen Viikki-päivän eli Viikin kampuksen avoimien ovien päivän ideana on Viikin tieteenalojen ja kampuksen esittäytyminen.  Näin halutaan avautua ympäröivään yhteiskuntaan, popularisoida tiedettä ja erityisesti houkutella uusia opiskelijoita.

Päivän ohjelma sisälsi asiantuntijaluentoja, abi-infoja ja kiertokäyntejä Viikin laitoksille. Infokeskuksen auloihin oli rakennettu messutori eli Teematori, joka oli aiempaa selkeämmin suunnattu tulevaisuuden toivoille eli lukiolaisille ja abiturienteille. Viikin tiedekirjaston esittelypisteessä oli tarjolla raikasta vettä ja visailu otsikolla ’Verkkotieto ja vesi – mitä yhteistä?’ Kymmenen väittämää läpikäyneet ja mielensä mukaan yhteiset ominaisuudet ruksanneet pudottivat vastauksensa juuri oikean sävyisen sinisestä pahvista rakennettuun mini-Infotaloon, jota kehysti tiedon vaaleansininen verkko. Kirjaston yhteistyötahoja esiteltiin sen poimuihin kiinnitettyinä nimilappuina.

Teematorin näytteilleasettajia kehotettiin suunnittelemaan esittelypisteet havainnollisiksi ja toiminnallisiksi. Nykyaikaisten kirjastopalveluiden havainnollistaminen ei välttämättä ole helppoa, mutta muiden pöytien karkkitarjoilujen ohella vesi oli haluttua virkistystä ja kirjastopiste tuntui muutenkin kiinnostavan. Myös kirjastokiertokäyntejä oli perinteiseen tapaan tarjolla.

Leena Nordman tarjoilee (tiedon)lähdevettä virtuaaliverkon äärellä
Leena Nordman tarjoilee (tiedon)lähdevettä virtuaaliverkon äärellä.

Kirjoittaja
Leena Nordman
Kirjastosihteeri
Viikin tiedekirjasto
Kuvat
Jari Laine