Tervetuloa Helsingin yliopiston kirjastoon

Etelä-Suomen hiihtoloman aikana Verkkari näyttää suunnilleen samalta kuin vuoden 2009 viimeisessä numerossa. Jotain on kuitenkin muuttunut: julkaisijana on nyt Helsingin yliopiston kirjasto.

Vuoden 2010 muutokset ovat koetelleet yliopiston kaikkia organisaatioita ja rakenteita, myös kirjastoa. Kirjaston tehtäviä on jäsennetty uudelleen ja henkilökunta on sijoittunut neljään kampuskirjastoon ja kolmeen keskitettyjen palvelujen yksikköön (hallinto- ja kehittämispalvelut, hankinta- ja metadatapalvelut sekä verkkopalvelut). Keskustakampuksen kirjasto on aloittanut hallinnollisesti yhtenä yksikkönä, vaikka toimiikin vuoteen 2012 saakka 11 toimipisteessä.  Myös uusi kirjastorakennus etenee purkutöiden käynnistyessä maaliskuussa 2010.

Rehtori on 12.2.2010 nimennyt johtokunnan, jonka työ alkoi jo hiihtolomaviikolla. Johtokunta päätti työjärjestyksestä, minkä jälkeen käynnistyy kampusten kirjastoneuvottelukuntien kokoaminen ja uuden johtoryhmän toiminta.

Uudenlaiseen työnjakoon opettelu vie aikansa. Muuttuneiden toimintamallien opiskelu koskee niin henkilöstöä, esimiehiä kuin kirjaston kumppaneita. Kirjaston yhteistä toimintakulttuuria rakennetaan vähän kerrassaan, ja jokaisella meistä oli tässä oma roolimme. Toivon, että meitä kaikkia Helsingin yliopiston kirjastossa toimivia yhdistää halu toimia yliopiston ja käyttäjiemme parhaaksi.
Luminietoksia, Kuva: Kaisa Sinikara
Maaliskuussa tämän vuoden valtavat Etelä-Suomen nietokset alkavat jo sulaa. Hyvää kevättalvea!

Teksti ja kuvat:
Kaisa Sinikara
Ylikirjastonhoitaja
Helsingin yliopiston kirjasto