Tietokeskus Vellamon arkistopalvelut avautuivat

Syyskuun alussa juhlittiin Kotkassa Tietokeskus Vellamossa arkistopalvelujen avajaisia.  Yleisölle avattiin nyt Kymenlaakson museon kuva- ja museoarkisto sekä Suomen merimuseon kuva-arkisto.

  • Kymenlaakson museon kokoelmat tallentavat Kotkan seudun, Kymenlaakson ja Suomenlahden ulkosaarten elämää, kulttuuri-ilmiöitä ja historiaa
  • Suomen merimuseon kuva-arkistossa on n. 30 000 kuvaa, jotka ovat painottuneet kauppamerenkulkuun

Arkistoaineiston tilauksia voi toimittaa tietokeskukseen sähköpostitse, puhelimitse tai paikan päällä. Aineistoja voi tilata nähtäväksi tietokeskuksen tutkijahuoneisiin. Osa aineistosta on selattavissa internetissä. Suomen merimuseon museoarkisto avataan myöhemmin, sillä museoarkistossa ei tällä hetkellä ole työntekijää.

Tietokeskus Vellamo tarjoaa neljän toimijan yhteistyönä kirjasto-, arkisto- ja neuvontapalveluja tutkijoille ja muille tiedontarvitsijoille. Kumppanit ovat Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenian Kotkan yksikkö (ja HY:n kirjastopalvelut), Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kirjasto, Kymenlaakson museo ja Suomen merimuseo (/Museoviraston kirjasto).

Lisätietoja Tietokeskuksen www-sivulla:

www.merikeskusvellamo.fi/uutiset

www.merikeskusvellamo.fi/arkistoaineistot