Tietolinjassa (1/2011): tuomisia ELAG2011 -konferenssista

ELAG -konferenssi järjestettiin tänä vuonna  Tšekin kansallisessa teknillisessä kirjastossa Prahassa 24.-27.6. . (ELAG tulee sanoista European Library Automation Group.) Kyseessä oli 35. vuotuinen ELAG-konferenssi.  Tänä vuonna konferenssin keskiössä olivat ennen muuta pilvipalvelut, avoin linkitetty data ja MARC-formaatin kohtalo.

Meiltä Helsingin yliopiston kirjastosta konferenssiin osallistui 2 , Kansalliskirjastosta 17, joista enemmistö Kirjastoverkkopalveluista. Uusimmassa Tietolinja (1/2011) -lehdessä on kansalliskirjastolaiskollegojemme kirjoituksia konferenssin annista.

Konferenssiesitysistä on tätä kirjoitettaessa osin vasta abstraktit, mutta osaan abstrakteja on liitetty jo esityksiä ja mahdollisia muita tiedostojakin. Materiaali löytyy  ELAG2011-konferenssisivujen kautta.  Sivuilta mahdollisesti puuttuvia esityksiä voi yrittää etsiä SlideShare-sivustolta.

Kirjoittaja:

Eeva Peltonen