Tietotekniikkasuunnittelija Kari Hänninen ei löydä aikaa fiktiolle

Tietotekniikkasuunnittelija Kari Hänninen on aloittanut työt Verkkopalvelut-yksikössä lokakuussa. Alun perin Vaasasta pääkaupunkiseudulle muuttanut nuorimies harrastaa älypelejä ja pitää vahvuutenaan teknistä asiantuntemusta.

Miten päädyit Helsingin yliopiston kirjastoon töihin?

Valmistuin insinööriksi Vaasan ammattikorkeakoulun elektroniikan ja tietotekniikan koulutusohjelmasta vuonna 2004. Sain työpaikan Espoosta Elma Oyj:stä, joka muuttui fuusion myötä Itella Informationiksi. Uusi johto aloitti kampanjan osaamisen karkottamiseksi firmasta, ja työolosuhteet kävivät vähitellen niin huonoiksi, että oli pakko alkaa etsiä uutta paikkaa.  Kirjastoon päädyin vastaamalla työvoimatoimiston nettisivuilla olleeseen ilmoitukseen.

Mitä nykyiseen työnkuvaasi tietotekniikkasuunnittelijana kuuluu?

Ohjelmointia sekä verkkopalvelujen ja palvelinten ylläpitoon liittyviä tehtäviä. Aloitin vasta kolmisen viikkoa sitten ja meitä on useampia uusia  työntekijöitä täällä, joten tarkka työnjako on tällä hetkellä vielä hieman epäselvä.

Minkälaista uutta osaamista uskot tuovasi verkkopalvelutiimiin – mitkä ovat vahvuutesi?

Minulla on teknistä asiantuntemusta. Erityisesti avoimen lähdekodin ohjelmistoista tiedän paljon. Vahvuuksinani pidän luotettavuutta, sinnikkyyttä ja hyvää oppimiskykyä.

Miten käytät vapaa-aikasi?
Voisi sanoa, että olen tehnyt harrastuksesta itselleni ammatin, eli tietotekniikan kanssa kuluu paljon myös vapaa-aikaa. Olen käyttänyt itse  käännettyä Linux From Scratch -tyyppistä systeemiä  noin kymmenen vuoden ajan. Lisäksi pelaan erilaisia  älypelejä. Näistä tärkein on Magic: the Gathering -keräilykorttipeli, ja muita esim. mahjong, pokeri ja saksalaiset lautapelit.
Vielä Vaasassa asuessani tapasin lukea salapoliisiromaaneja, mutta ne ovat muuton jälkeen jääneet vähemmälle. Internetissä on niin paljon faktaa tarjolla, että fiktiolle on vaikea löytää aikaa.

Teksti ja kuva

Aino-Leena Juutinen