Ilmoittautuminen verkoston kursseille

Opiskelu

Useille kursseille ennakkoilmoittautuminen on pakollista. Kurssitietojen kohdalla on mainittu viimeinen ilmoittautumispäivämäärä ja tieto siitä, kenelle ilmoittautuminen toimitetaan. Tavallisesti ilmoittautuminen tapahtuu E-lomakkeella. Mikäli jollekin kurssille ilmoittautuu vähemmän kuin viisi opiskelijaa, kurssia ei järjestetä. Muista siis ilmoittautua – ja myös perua osallistumisesi, jos et pääsekään kurssille.

VIExpertin henkilökunta välittää tiedon kurssille elomakkeen kautta ilmoittautuneista opiskelijoista ylipistojen yhteyshenkilöille tai kurssin vastuuopettajille. Eräät yliopistot käyttävät perustietolomaketta opiskelijan perustietojen rekisteröimiseksi omaan järjestelmäänsä ja siksi VIExpertin toimisto voi pyytää opiskelijaa elomake-ilmoittautumisen lisäksi täyttämään erillisen pdf-lomakkeen. Ilmoittautumistiedon saatuaan vastuuopettajat ottavat sen jälkeen yhteyttä ulkopuolelta tulleisiin opiskelijoihin. Joskus yhteydenotto ei ole tarpeen, ja opiskelijan oletetaan saapuvan kurssille ilmoittauduttuaan.

Kursseille ilmoittaudutaan porrastetusti aina ennen kurssin alkua. Syksyn kurssien ilmoittautumispäivät ovat 29.8, 20.9. ja 22.10. Kevään kurssien ilmoittautumispäivät ovat 19.12., 15.1., 15.2., 18.3. ja 15.4. Pääsääntöisesti kunakin päivänä ilmoittaudutaan seuraavana kuukautena alkaville kursseille. Huomioithan, että joissain tapauksissa ilmoittautumispäivä voi olla monta viikkoa ennen kurssin alkua. Jokaisen kurssin kohdalta ilmoittautumispäivä tuleekin aina tarkastaa erikseen.

Joissakin tapauksissa laitokset ovat kehottaneet opiskelijoita ilmoittautumaan JOO-sopimuksen kautta VIExpertin tarjoamille kursseille. Näin ei kuitenkaan ole tarvetta tehdä, sillä VIExpertin opiskelijoiden oikeus suorittaa yhteistyöyliopistojen ohjelmaan tarjoamia kursseja perustuu yliopistojen kanssa solmittuihin erillissopimuksiin.

Kurssi-ilmoittautumista koskeviin kysymyksiin vastaa VIExpertin koordinaattori Hanna Peltonen (hanna.o.peltonen[a]helsinki.fi). Ilmoitathan koordinaattorille mahdollisimman pian, jos et jostain syystä pystykään osallistumaan kurssille, jolle olet jo ilmoittautunut. Peruutukset voit hoitaa sähköpostilla.