Työelämäopetus

Venäjän ja itäisen Euroopan alueasiantuntijuus ja työelämä

Aleksanteri-instituutin monitieteiset koulutusohjelmat tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden kehittyä Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaksi. Monipuolinen ja kansainvälinen alueasiantuntijuus antaa hyvät valmiudet toimia työelämässä, mistä lisää Instituutin kotisivuilta.

Keväällä 2019 järjestetään VIExpertin intensiivinen työelämäkurssi (3op). Työelämäkurssi toteutetaan opintomatkan tavoin opiskelijoiden itsenäisesti toteuttamana ja VIExpertin henkilökunnan tukemana.

Kurssi on noin viikon pituinen ja sijoittuu huhti-toukokuuhun riippuen toteuttajaryhmän aikatauluista. Se sisältää esimerkiksi työelämävierailuja, CV-klinikan valokuvauksineen, verkostoitumistilaisuuksia ja työelämäasiantuntijoiden antamaa opetusta.

Opintopisteiden (3) edellytyksenä on aktiivinen osallistuminen järjestelyihin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistujilla on työmarkkinoilla erittäin arvostetun projektityöskentelykokemuksen lisäksi parempi käsitys omasta osaamisestaan, hiottu CV ja LinkedIn-profiili, paljon tietoa uusista potentiaalisista työpaikoista sekä uusia kontakteja. VIExpertin facebookista tunnelmia kevään 2018 kurssista: https://www.facebook.com/viexpert/

Hae kurssille E-lomakkeella 31.12. mennessä: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/84341/lomake.html

Kurssien lisäksi VIExpertin osaajien työelämätuntemusta lisäävät Aleksanteri-instituutin koulutusohjelmien opiskeljoiden ainejärjestö Sashan järjestämät työelämätapahtumat ja vierailut.