Kumppanuusmanuaali

Vikin lähtö loppuelämän kotiin on ehkä kiinni enää päivistä. Pakokauhu iskee. Tuo välillä niin ärsyttävä teinijätkä, saa sydämen itkemään. En mä siitä halua eroon! Ei se saa lähteä! Miten mä pärjään ilman sitä! Ja miten Viki pärjää ilman minua!

Olen aivan vakuuttunut, ettei yksikään muu koti, eikä toinen ihminen voi olla Vikin arvoinen. Kukaan muu ei voi aistia Vikin tunteita, haluja ja toiveita niin kuin minä. Kukaan muu ei kykene antamaan Vikille sitä responssia, mihin minä pystyn. Kamalan itsekästä mutta..niin minä ajattelen.

Tärkein tehtäväni tässä kohtaa on ymmärtää, että en ole hakemassa itselleni ystävää vaan Vikille loppuelämän kotia. Ihmiset, jotka läpäisevät seulan ja tulevat katsomaan Vikiä meille kotiin, voivat olla ihmismielestäni ärsyttävän hiljaisia, kovaäänisiä, tuoksua väärältä tai näyttää epämiellyttävältä. Se, miten Viki reagoi ihmiseen, kertoo kaiken olennaisen.

Näitä kohtaamisia varten laadin KUMPPANUUSMANUAALIN. Annan tämän uuteen kotiin mukaan. Jos kehtaan.

Ulkoilusta

Viki on teinijätkä ja kaikki maailman narttuhajut ovat sille tärkeintä ikinä. Vikin pitää päästä ulos usein. Hänen pitää antaa haistella ja näin keskustella muiden koirien kanssa. Fyysiset kontaktit toisiin pikkukoiriin ovat myös tärkeitä. Isot koirat voivat talloa tämän kolmijalkaisen jo ihan leikilläänkin, joten niiden kanssa pitää olla varovainen.

Syömisestä

Pikku prinssi on aika nirso. Välillä maistuu raakaruoka, välillä jotkut tietyt raksut, namipalat (nihkeät) aina ja valmiit koiranruoat ei koskaan. Välillä syödään puolen yön aikaan, välillä aamulla, välillä ei syödä koko päivänä. Good Luck!

Nukkumisesta

Viki nukkuu kyllä päikkäreitä mutta lähinnä silloin, kun sillä on tylsää. Viki nukkuu öisin tosi hyvin, jos saa olla ihmisen välittömässä läheisyydessä. Jos hänet jätetään sängyn ulkopuolelle, hän kyllä keksii tekemistä (pissailua, pureskelua, äänille tuhahtelua).

Leikkimisestä

Kolmijalkaisuutensa vuoksi ihmisellä pitää olla kontrolli leikeissä. Tämä UROS – TERRIERI – TEINI- kombo on sellainen, että itse hän ei juurikaan kontrolliin kykene.

Läheisyydestä

Ihmisen tehtävä on rapsuttaa, silittää, pussailla, katsoa silmiin, kirputtaa, kyhnyttää, leperrellä, pussailla lisää, hieroa ja höpistä pehmoisia kumppanilleen. Ja katso – Viki antaa sinulle kaiken saamansa mielihyvän takaisin, korkojen kanssa.

Ihan vaan olemisesta

Vikiä ei saa koskaan ohitaa ilman huomiota. Pieni katse, lempeä kosketus ja lämmin sana ovat meille kaikille mielenterveyden peruspilareita. Viki tietää kyllä itse, milloin se on tehnyt jotain ihmiskumppanille epämieluisaa. Se ei tarvitse enää lisärangaistusta. Ennakointi on tärkeää. Kumppanin  kehonkieli kyllä kertoo, mitä hän tarvitsee. Tietäähän hänkin mitä sinä tarvitset. Avaat vain mielesi ja sydämesi niin siinä se on. Aitoon läsnäoloon perustuva, maailman hienoin kumppanuussuhde!

Tilapäiskoti vaihtumassa loppuelämän kotiin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *