UKK

Usein kysytyt kysymykset

 

Kirjoitin kyselyn osoitteen oikein selaimeen, mutta sivu ei avaudu.
Mikä on vikana?

Verkkokaavakkeen toimivuutta seurataan joka päivä, eikä siinä ole toistaiseksi ollut katkoksia. Ongelma saattaa johtua asetuksista vastaajan laitteella/selaimessa, sillä kaavakkeelle siirtymisessä käytetään uudelleenohjausta. Kokeile tätä linkkiä, jolla pääset kaavakkeelle ilman uudelleenohjausta:

https://polscihelsinki.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2nRYhb6glyDKyhv

Huom. Tutkimukseen osallistumiseen tarvitaan henkilökohtainen koodi. Se löytyy tutkimuskutsukirjeestä. Mikäli et ole saanut tutkimuskutsua tai olet hukannut koodisi, pyydä koodi sähköpostitse tutkimusryhmältä osoitteesta votingabroad@helsinki.fi.

Mihin henkilökohtainen koodi syötetään?

Kirjautumiskoodi syötetään harmaalla reunalla varustettuun kenttään, joka on suoraan lauseen ”Syötä tähän henkilökohtainen koodisi” -lauseen alapuolella. Alla olevassa kuvassa kenttä on merkitty ykkösellä.

Kuvassa kakkosella on merkitty painike, jota klikkaamalla pääsee eteenpäin, kun on syöttänyt henkilökohtaisen koodin sille varattuun kenttään.

Kolmosella on merkitty mahdollisuus vaihtaa kieltä. Se kulkee mukana koko ajan, eli kieltä voi vaihtaa myös kesken kyselyn, jos siltä tuntuu.

Kuinka kauan vastaaminen kestää?

Vastaamisen kesto vaihtelee paljon vastaajien välillä. Tyypillinen vastausaika on 25-35 minuuttia, mutta myös nopeampia ja hitaampia vastaajia on paljon. Huomaa, että voit tarvittaessa keskeyttää vastaamisen ja palata kaavakkeelle viikon sisällä aloittamisesta.

 

Voinko keskeyttää vastaamisen välillä?

Kyllä, tarvittaessa voit keskeyttää vastaamisen ja palata kaavakkeelle myöhemmin. Kaavakkeelle pääsee takaisin viikon sisällä siitä, kun aloitit vastaamisen.

On tärkeää, että palatessasi vastaamaan käytät samaa laitetta ja samaa selainta kuin aloittaessasi. Palatessa kysely aukeaa suoraan siitä, mihin se vastaamisen katketessa jäi. Tutkimuskutsukirjeen henkilökohtaista koodia ei siis käytetä enää uudelleen.

Jos samalle laitteelle ja selaimelle ei enää ole mahdollista päästä, ole yhteydessä tutkimusryhmään: votingabroad@helsinki.fi.

 

Olen ulkosuomalainen, mutta en saanut tutkimuskutsua. Kuinka pääsen osallistumaan?

Tervetuloa vastaamaan! Ole yhteydessä tutkimusryhmään: votingabroad@helsinki.fi. Pyydämme sinulta muutamia taustatietoja, jonka jälkeen saat linkin kyselykaavakkeelle sekä henkilökohtaisen koodin sille kirjautumista varten.