Kotisivu

[In English]Blue Marple, Land, Ocean, North c e

Tervetuloa kotisivulleni!

Ville omakuva 1 crop high neliöToimin nykyisin systemaattisen teologian yliopistonlehtorina (ma.) systemaattisen teologian osastolla Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa vuodesta 2012 alkaen.

Tämä blogi koskee tutkimustani ja toimintaani lähinnä vuoteen 2016 asti. Tammikuusta 2017 alkaen olen päivittänyt pääosin Cultures & Ethics (Kulttuurit ja etiikka) -blogiani.

Näillä sivuilla esittelen oikeudenmukaisuuteen liittyvää tutkimustani ja näkökulmiani ajankohtaisiin asioihin seuraavasti:

Katso akateemisesta toiminnastani myös Helsingin yliopiston TUHAT-tietokannan sivultani sekä Sosiaalietiikka -sivujen kaistalta Uskonto ja etiikka.

Tämä ei ole puhtaasti akateeminen blogi, koska en usko perusteellisen oikeudenmukaisuusharkinnan voivan olla puhtaasti akateemista.

Kiireisen liikenteen keskellä kävellessämme tai ajaessamme mukaudumme rutiininomaisesti lukuisiin käyttäytymistämme ohjaileviin sääntöihin. Usein myös odotamme sosiaalisten tai oikeudellisten sääntöjen olevan meille hyväksi, ehkä terveydellemme hyväksi, ja enemmän tai vähemmän oikeudenmukaisia. Liikenne Helsinki VPMutta mitä kaikkea me tällöin oikeastaan oletamme?

Voimme myös vaatia lisää globaalia oikeudenmukaisuutta ja kehitystä varsin vakaumuksellisesti, vaikkemme aina osaisi kovin hyvin selittää, mitä kohti oikeastaan tällöin pyrimme. Itse olen palannut miettimään tällaisia kysymyksiä yhä uudestaan. Näillä sivuilla haluan jakaa joitain löydöksiäni auttaakseni oikeudenmukaisuuskeskustelua kenties eteenpäin, siinä uskossa että yleisesti ottaen oikeudenmukaisuuskysymyksistä ei tule vaieta.

Olen naimisissa ja minulla on kolme lasta. Olen elänyt jokseenkin koko elämäni Suomessa, mutta minulla on myös ollut mahdollisuuksia tutustua monenlaisiin elämänkatsomuksiin lähellä ja kaukana. Ja toivon saavani tutustua vielä paljon lisää!

Yhteydenotot: ville.paivansalo@helsinki.fi; FacebookLinkedIn.

Motto:

Oikeudenmukaisuuden ajatteleminen johtaa moninaisten elämänkysymysten ajattelemiseen!

(Kuvat, VP: “…Rehabilitation” [kuntoutus] -sisäänkäynti Velloren kristillisessä lääketieteellisessä collegessa Intiassa; sääntöihin perustuvaa liikennettä Helsingissä.)