Viikko 5

Taas on yksi viikko vierähtänyt ja uusia asioita on opittu. Tällä viikolla harjoittelimme bufferointia ja erilaisia analyysejä. Bufferointi sujui mielestäni hyvin, mutta sen analyysit tuottivat päänvaivaa. Tunnilla pohdin kurssikaverini Petran kanssa lentokentän melualueiden asukasmääriä ja lopulta selvisi, että olin valinnut väärän sarakkeen ja oma tulokseni moninkertainen oikeaan verrattuna. Lopputunti kului kuitenkin mutkitta ja tehtävät tuli tehtyä.

Tällä viikolla ei blogiin ilmesty uutta karttaa, vaan pohdin itsenäistehtävien suorittamiseen liittyviä ongelmia ja oivalluksia. Tällä hetkellä koen oman QGIS osaamisen olevan suhteellisen hyvällä tasolla. Osaan käyttää erilaisia työkaluja erilaisiin tarkoituksiin. Osaan tuota QGISiin tiedostoja, joita osaan käsitellä tarvittavilla tavoilla. On kuitenkin jatkettava uuden oppimista, jotta kehitys ei tyssäisi paikalleen.

Tällä hetkellä tarvisin harjoitusta absoluuttiseten numeroiden muuntamisessa prosentteihin. Tähän auttaisi tunnilla seuraaminen. Koen, että opin parhaiten vain seuraamalla jonkun työskentelyä QGIS -sovelluksessaa. Silloin saan paremman käsitteeen niin sanotusta ’’workflow:sta’’. Se on mielestäni kriiittisin harjoittelua kaipaava alue, joka parantaisi QGISin käyttöä huomattavasti.

Ensimmäisessä blogipostauksessa (Vainio, R. Ensimmäinen kurssikerta 17.1) kerroin siitä, kuinka en saanut millään Join-toimintoa toimimaan. Nyt jos mietin toiminon käyttämistä, niin luulisin, että 10 kerrastta jokaisella saisin toiminnon toimimaan. Eli toisin sanoen, kehitystä on tapahtunut ja paljon. Odotan mielenkiinnolla kurssin jatkumista ja uusia haaasteita.

Ensi kertaan!

Lähteet:

Vainio, R. Ensimmäinen kurssikerta 17.1 (2023)

Ensimmäinen kurssikerta 17.1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *