Design kohtaa opetuksen

Tammikuun Luma Sanomissa 12.1. Elisa Lautala kirjoittaa miten World Design Capital Helsinki 2012 -vuosi näkyy myös yliopiston opettajankoulutuksessa:

Helsingin yliopiston Minerva-oppimiskeskukseen rakennetaan tulevien ja nykyisten opettajien koulutukseen tarkoitettu tila, joka sulauttaa yhteen oppimisen, ihmisten kohtaamisen ja uudet teknologiat.“PISA-tulosten ylläpitäminen vaatii toimia”, kasvatuspsykologian professori Kirsti Lonka toteaa. Hän on tutkimusryhmineen kehittänyt aktivoivien työpajojen mallin, jonka pohjalta kehitetään uusia pedagogisia käytäntöjä ja oppimisympäristöjä, joissa yhdistyvät erilaiset tilat ja palvelut. Tulevaisuuden luokkahuoneessa kontaktiopetus ja digitaaliset välineet sulautuvat yhteen verkko- ja mobiilipohjaiset työskentely- ja oppimisalustojen kanssa.

Longan johtaman hankkeen tilat valmistuvat elokuuksi 2012. Aktivoivaa opetusta ja uusia innovaatioita sekä lisätietoja opettajankoulutuksesta on tarjolla myös Helsingin yliopiston Tiedekulmassa Aleksanterinkadulla 16.4.–5.5. 2012.

LUMA Sanomat: “Design kohtaa opetuksen” »»

This entry was posted in Design Learning Conference, ELE - Oppimisen uudet tilat, Opi opettajaksi, Oppiminen & opetus. Bookmark the permalink.