Tiedekulmassa herätetään intohimo oppimiseen

Maanantaina 16.4. Tiedekulmassa käynnistyy opetukseen ja oppimiseen keskittyvä Into oppia -teema, jossa päästään tutustumaan nykyaikaiseen opettajakoulutukseen ja tulevaisuuden oppimistiloihin.

Kolme viikkoa kestävän teeman aikana keskustellaan muun muassa muuttuvasta oppimisesta, sosiaalisesta mediasta ja koulurauhasta sekä elämyksistä ja oivalluksista. Teeman viikkojen aikana päästään myös näkemään ja kuulemaan pelillisyyden ja mobiilisuuden merkityksestä opiskelussa. Esityksissä paneudutaan lisäksi esimerkiksi globaaliin oppimiseen, lukivaikeuksiin, mediakasvatukseen, opettajakoulutukseen ja draamakasvatukseen. Keskiviikkona 2.5. Kirsti Lonka ja Rosa Liksom kertovat Tiedekulman vierailijoille voileipäsukupolvesta. Lauantaina 21.4. Lonka keskustelee taiteilija Mikko Kuustosen kanssa koulusta, voimaantumisesta ja elämän tarkoituksesta.

Lisäksi teeman aikana Tiedekulmassa nähdään kuvataiteen ja käsityön näyttely, joka levittäytyy sekä päätilaan että Kontti-galleriaan ja Helthinkiin. Luvassa on myös valokuvaaja Aino Huhtaniemen näyttely Autuas aina – valokuvia suomalaisista kouluista, joka heijastetaan päätilan seinille.

Into oppia -kokonaisuus valloittaa Tiedekulman 16.4.4.5.2012. Katso ohjelma alta:

Into oppia -ohjelma »

This entry was posted in Tiedekulma. Bookmark the permalink.

2 Responses to Tiedekulmassa herätetään intohimo oppimiseen

1. Henriikka Puolitaival says:

Hei!
    Huomasin Helsingin sanomista luentosarjan aiheesta ajattelu muotoilee yhteiskuntaa. Opiskelen opettajaksi Savonlinnassa ja löysin paljon mielenkiintoisia teemoja Into oppia- ohjelmasta. Olitte osanneet valita ajankohtaiset ja eritäin paljon ajatuksia herättävät teemat! Harmikseni totesin, etten pääse osallistumaan, koska ne järjestetään Helsingissä. Onko niitä mahdollista seurata Internetissä joko livenä tai jälkikäteen tai julkaistaanko niistä muistio?

2. Sanna Agullana says:

Hei,
    Suurta osaa Tiedekulman ohjelmasta voi seurata videolähetyksinä Helsingin yliopiston ThinkWallilta. Osasta ohjelmaa tehdään lisäksi videotallenteita, joita voi katsella palvelussa jälkikäteen.

Comments are closed.