AinO-keskus vei lapset aikamatkalle

Tiedekulman alakerrassa astuttiin tänään jo viidennen kerran 1700-luvun tunnelmiin, kun AinO-keskuksen järjestämässä Eurooppaa etsimässä -oppimisseikkailussa lapset pääsivät matkustamaan eri Euroopan kielten ja kulttuurien keskelle.

Humanistisen tiedekunnan AinO-keskuksen tällä viikolla järjestämä oppimisseikkailu koostui neljästä eri maasta ja kielialueesta, joissa lapset pääsivät oppimaan ja kokeilemaan mielenkiintoisella tavalla maiden kieliä, historiaa ja kulttuuria. Ranskassa lapset kohtasivat tietenkin Aurinkokuningas Ludvig XIV:n ja kokeilivat miekkailua, Englannissa päästiin tutustumaan lehden painamiseen, Itävallassa sävellettiin Mozartin kanssa ja Ruotsissa Carl von Linné johdatti koululaiset eläinten anatomiaan.

Seikkailun lopussa lapset pääsivät lisäksi esittämään ajatuksiaan siitä, miten ulkomaalainen pärjää Suomessa ja mitä suomalaisen tulee muistaa tavatessaan ulkomaalaisia. Lasten vastauksia voi lukea tämän viikon ajan Tiedekulman päätilassa.

Koululaisryhmät ovat olleet erittäin tyytyväisiä oppimisseikkailuun – ja lasten innostus onkin kuulunut Tiedekulman yläkertaan asti iloisen laulun ja huudahdusten merkeissä.

– Palaute oppilailta ja opettajilta on ollut tähän mennessä pelkästään innostunutta ja positiivista, kertoo projektissa työskentelevä Jarkko Immonen.

Eurooppaa etsimässä -projektin takana ovat opiskelijat, joista osa on aineenopettajaopiskelijoita ja osa vasta miettii opettajan opintoihin hakeutumista. Samaan aikaan kun lapset saavat projektin ansiosta mielenkiintoisen kokemuksen, opiskelijoiden oma käsitys opettajuudesta ja vuorovaikutuksesta syventyy.

– Eurooppaa etsimässä -projekti antaa opiskelijoille käytännön kokemuksia lasten kanssa työskentelystä sekä kannustaa oppiainerajat ylittävään ajatteluun opettajan työssä, Immonen toteaa.

Teksti: Toni Rönni
Kuva: Mika Federley

This entry was posted in Tiedekulma. Bookmark the permalink.