Tiedekulma muuttaa Porthaniaan

Suuren suosion saavuttanut Tiedekulma jatkaa hyväksi koetulla tyylillä Portsussa.

Tiedekulma toimii maaliskuun 2013 loppuun saakka nykyisissä tiloissaan, mutta siirtyy sen jälkeen pois kiinteistössä alkavan remontin tieltä ja muuttaa kesäkuun alusta Porthaniaan (Yliopistonkatu 3, katutaso). Vaikka toimintapaikka on uusi, sama hyväksi koettu tyyli jatkuu: kahvia ja viipale tiedettä kansantajuisesti ja rennosti.

Tiedekulman ensimmäinen vuosi on ollut huikea menestys. Tilassa järjestettiin vuoden aikana yli 700 eri tiedeteemoihin liittyvää esitystä ja yli 400 työpajaa.

– Suuri kiitos kaikille asiakkaille, yliopistolaisille ja yhteistyökumppaneille, jotka olette olleet mukana toteuttamassa upeaa sisältöä ja fiilistä Tiedekulmaan, markkinointiviestintäpäällikkö Tanja Paananen kiittelee.

Syksyn 2013 ohjelman suunnittelu on jo käynnissä. Jatkossa tiedeteemat ovat pidempiä ja ohjelmaa ei ole tarkoitus järjestää niin tiivisti kuin aiemmin. Näin mukaan mahtuu myös ajankohtaisia aiheita.

– Tiedekulma toimii loistavana alustana tuoda keskusteluun ajankohtaisia, kaikkia puhuttelevia aiheita. Otamme mielellämme ohjelmaehdotuksia vastaan ja niitä voi lähettää osoitteeseen thinkcorner@helsinki.fi, Tanja Paananen muistuttaa.

Ensimmäinen tiedeteema starttaa syyskuussa ja siinä tarkastellaan muutosten kourissa olevaa maailmanjärjestystä ja voimasuhteita, kun uudet suurvallat haastavat perinteiset hegemonian ylläpitäjät. Päähuomion kohteena ovat Kiinan, Intian ja Brasilian nousu, yhteiskunnallinen kehitys ja vaikutus globaalissa toimintaympäristössä. Valtioita tarkastellaan myös ympäristön, maantieteen ja sosiaalisen kehityksen sekä kielen ja kulttuuriperinnön näkökulmista. Teemassa pohditaan myös yleisiä maailmanpoliittisia ja taloudellisia kehityskulkuja ja voimasuhteiden muutoksia sekä Euroopan ja Suomen mahdollisuuksia muuttuvassa maailmassa.

www.helsinki.fi/tiedekulma | www.helsinki.fi/tankehornan | www.helsinki.fi/thinkcorner

This entry was posted in World Design Capital Helsinki 2012. Bookmark the permalink.