Juhlapuhujat

Professori Terhi Rantanen

Department of Media and Communications
London School of Economics and Political Science

Prof. Terhi Rantanen on Helsingin yliopiston dosentti. Hän työskenteli HY:n viestinnän laitoksella vuodesta 1980 erilaisissa opetustehtävissä ja muutti vuonna 1997 Lontooseen. Vuodesta 2000 Prof. Rantanen on työskennellyt LSE:ssa (London School of Economics and Political Science) ja johtanut siella globaalisen viestinnän maisteriohjelmaa. Hänen julkaisuihinsa kuuluu  The Globalization of News (with O. Boyd-Barrett, Sage, 1998), The Global and the National. Media and Communications in Post-Communist Russia (Rowman & Littlefield, 2002), The Media and Globalization (Sage, 2005) ja When News was New (Blackwell, 2008). Hän on yksi Global Media and Communications (Sage, 2005-) -tieteellisen aikakauslehden perustajista ja sen toimituskunnan jäsen.

Professori Leif Åberg

Viestinnän laitos
Helsingin yliopisto

Professori Leif Åberg (s.1948) on viestinnän, erityisesti organisaatioviestinnän professori vuodesta 1995 Helsingin yli­opiston viestinnän laitoksella. Hän on valtiotieteellisen tiedekunnan varadekaani ja tiedekuntaneuvoston jäsen. Viestinnän laitoksen johtajana hän toimi 1992-94 ja 1995-2003.

Åbergin kiinnostuksen kohteita ovat erityisesti organisaatioviestinnän tarkastelu työyhteisön strategisesta näkökulmasta, yrityskuva ja sen rakentaminen eli profilointi sekä johtamisviestintä. Näistä aiheista Åberg on jul­kais­sut yli 40 kirjaa, tutkimusraporttia tai artikkelia. Tunnetuimpia teoksia lienevät Johtamisviestintää!, Viestinnän strategiat ja Viestinnän johtaminen. Julkaisuluettelo löytyy verkosta osoitteesta http://www.valt.helsinki.fi/staff/aberg/

VTT Erkki Kauhanen

Erkki Kauhanen
valt.tri
metsäntutkimuslaitoksen vt. viestintäpäällikkö

Kauhanen on koulutukseltaan biologi (FM) ja valtiotieteilijä (VTT). Hän on suorittanut Sanomien toimittajakoulun toimittajatutkinnon ja työskennellyt mm. Skandinavian-kirjeenvaihtajana Ilta-Sanomissa, tiedetoimittajana Helsingin Sanomissa ja tiede- ja kulttuuritoimittajana sekä tiedetoimituksen päällikkönä ja erikoistoimittajana Yleisradiossa.

Nykyisin hän on Tiede- lehden ja Tekniikan maailman vakituinen avustaja ja toimii Metsäntutkimuslaitoksen viestintäpäällikkönä. Hän on mm. 2007 julkaissut (yhdessä Jari Kaivo-ojan ja Antti Hautamäen kanssa) kirjan Innovaatiomedia – journalismi tulevaisuuden tekijänä sekä tutkimuksen Innovation, Journalism and Future (Tekes Technology Review 200/2007).

Dosentti Mika Pantzar, akatemiatutkija

Akatemiatutkija KTT Mika Pantzar (HSE) on virkavapaana
Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusprofessorin virasta. Hänen tuleva kirjansa Choreography of everyday life lähestyy yhteiskunnan ja elämän rytmejä ajankäytön näkökulmasta ns. käytäntöjen teorian avulla. Hän on julkaissut runsaasti tieteellisiä artikkeleita mm. talouspolitiikasta, kulutuksesta, tekniikasta ja innovaatioista ja kirjoja kuten mm. Kuinka tekniikka kesytetään (Tammi 1996) ja Tulevaisuuden koti (Otava 2000). Jälkimmäisessä kirjassa käsitellään Osmo A. Wiion roolia Suomen nykyaikaistamisessa.    

© 2019 A MarketPress.com Theme