Ajankohtainen, avoin ja ilmainen verkkokurssi Ympäristötaloustieteen perusteista alkaa ke 6.9.2017

Opiskele jo lukion aikana Helsingin yliopistossa! Ajankohtainen, avoin ja ilmainen verkkokurssi Ympäristötaloustieteen perusteista alkaa ke 6.9.2017

Jokainen sukupolvi ansaitsee puhtaan ja terveen planeetan, johon rakentaa tulevaisuutensa. Mutta onko se tarjolla tämän päivän nuorille? Ilmastonmuutos, merien happamoituminen ja monimuotoisuuden tuhoaminen vaarantavat elämän ehtoja ja jopa ravinnon tuotantoa.

  • Voidaanko maailma pelastaa ilmastokatastrofilta?
  • Riittääkö aika fossiilisten polttoaineiden syrjäyttämiseen?
  • Onko päättäjillä tahtoa ja kykyä luoda korjata ympäristöongelmat?

Muutos on saatava aikaan. Tie kohti kestävää yhteiskuntaa edellyttää luonnontieteen, taloustieteen ja politiikan yhdistämistä. Sitä tarjoaa uusi tieteenala, ympäristötaloustiede, joka on kestävän kehityksen taloustiedettä. Se kasvattaa tulevaisuuden toimijoita ja tutkii keinoja saavuttaa kestävä yhteiskunta. Alalta valmistuneet toimivat ilmastotyössä, luonnon suojelun ja muiden ympäristöteemojen parissa.

Ympäristötaloustieteen kurssi johdattaa uudenlaiseen tietoon: lukion biologian, maatiedon ja yhteiskuntaopin tiedot täydentyvät ja jäsentyvät uudeksi ajatteluksi, ympäristöpolitiikan teoriaksi. Kurssilla teoriaa sovelletaan ilmastonmuutoksen hillintään, Itämeren suojeluun, luonnon monimuotoisuuden turvaamiseen ja taloudelliseen kasvun ympäristöllisten edellytyksiin.

Opettajana toimii Ympäristöekonomian professori, Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja ja Itämeripaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

Helsingin yliopisto tarjoaa myös Ilmasto-nyt MOOC ja Suomen metsät-MOOC. Lisätietoa kursseista sivulla http://mooc.helsinki.fi/

Kuvassa Prof. Markku Ollikainen

Mitä tarkoittaa verkkokurssi? MOOC eli Massive Open Onlinen Course tarkoittaa verkkokurssi, jolle kuka tahansa voi osallistua maksutta. MOOC-kurssille voit osallistua joko nimettömästi vierailijana tai rekisteröityä osallistujaksi.

  • Vierailijana voit tutustua kurssin sisältöihin ja osaan aineistoista. Vierailijana sinulla ei ole mahdollista osallistua keskusteluihin, palauttaa tehtäviä tai saada suoritusmerkintää kurssista.
  • Osallistujana näet kurssin kaikki aineistot, voit tehdä harjoitustehtävät, osallistua verkkokeskusteluihin ja halutessa ilmoittautua tenttiin. Osallistuminen kurssille on täysin ilmaista.

Vain siinä tapauksessa että haluat osallistua kurssin lopputenttiin ja saada suoritusmerkinnän opintojaksosta (3 op), sinun tulee maksaa Avoimen yliopiston opintomaksu 45 euroa. Lisätietoa tästä.

MOOC-kurssin toteuttavat Helsingin yliopisto, Avoin yliopisto, Opettajien akatemia, ja Opetusteknologiakeskus osana Helsingin yliopiston Digiloikan projektista.

Taloustieteen laitoksen tiedotustilaisuus uusista kandi- ja maisteriohjelmista pe 24.3.17 klo 12:15 – 14 ls B2

Askarruttavatko uudet koulutusohjelmat? Oletko miettimässä siirtoa uusiin ohjelmiin?
 
Taloustieteen laitos järjestää tiedotustilaisuuden pe 24.3. klo 12:15 – 14 Viikin kampuksella, luentosalissa B2 (Raisio Sali), jossa esitetään uusia ohjelmia, kerrotaan miten siirtyminen uusiin ohjelmiin tapahtuu ja vastataan opiskelijoiden kysymyksiin.

Kuten tiedätte, koko Helsingin yliopisto siirtyy uusiin koulutusohjelmiin akateemisena vuonna 2017 – 2018.

Nykyisissä ohjelmissa olevilla opiskelijoilla on mahdollisuus joko valmistua vanhojen tutkintovaatimusten mukaan (valmistuminen on tapahduttava 31.7.2020 mennessä) tai siirtyä uusiin ohjelmiin.
 
Varmasti monilla uudet koulutusohjelmat herättävät kysymyksiä.
 
Tilaisuus lähetetään suoratoistona Adobe Connect osoitteella
Huom. Adobe Connect ei ole täysin luotettava, varaudu siihen, että suoratoisto voi epäonnistua.
 
Järjestämme mahdollisuuden esittää kysymyksiä ja kommentteja Presemolla ennen tilaisuutta ja tilaisuuden aikana osoitteella

Hyödylliset linkit ja materiaalit

Tiedotustilaisuuden kalvot

Taloustieteen laitoksen uusien koulutusohjelmien opetusohjelmat (= tutkintovaatimukset)

Muiden Helsingin yliopiston uusien koulutusohjelmien opetusohjelmat ( =tutkintovaatimukset) löytyvät täältä

Taloustieteen laitoksen uusien koulutusohjelmien kotisivut

Taloustieteen laitoksen uusien koulutusohjelmien sivut hakijoille

Muut ohjelmat

Ympäristömuutos- ja globaali kestävyys maisteriohjelma

 

 

 

Opiskelijaksi

Kiinnostaako sinua ympäristö- ja luonnonvarakysymykset, elintarvike- ja maatalousala tai kuluttajakäyttäytyminen? Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmassa opiskellaan soveltavaa taloustiedettä. Ohjelmasta valmistuu näihin aloihin erikoistuneita taloustieteilijöitä työmarkkinoille ja samalla aukeaa polku maisteriopintoihin.

Hakuaika  15.3.2017, 08:005.4.2017, 15:00

Lisätietoa koulutusohjelmasta opintopolusta  sekä ohjelman kotisivuista.  Tietoa valintakokeesta löytyy tästä.

Kandiohjelmaan hyväksyttävistä 50 % valitaan pelkän valintakoemenestyksen perusteella ja 50 % valitaan yhteispisteiden perusteella. Tarkemmat tiedot ylioppilastutkinnon ja siihen rinnastettavien tutkintojen pisteytyksistä löydät täältä.  Lisätietoa hausta tästä

Jos olet kiinnostunut elintarvikkeiden, kulutuksen, markkinoinnin, maatalouden tai ympäristön kysymyksistä taloustieteellisestä näkökulmasta, niin tämä on sinun tutkintosi. Kandiohjelma jatkaa aiempien markkinoinnin, elintarvike-, kuluttaja-, maatalous-, ympäristö- ja luonnonvaraekonomian opintosuuntia.

Kalvosarja opoille ja abeille Ympäristö- ja elintarviketalouden kandiohjelmasta:
Katso Helsigin yliopiston videot Youtubesta osoitteella: