Hauskoja tapahtumia ja arvokasta kokemusta: ajatuksia YHVAn toiminnasta

IMG_20160401_130743

 

HYYn valiokunnat: etäistä ja teoreettista?
Ei vaan hauskaa ja omannäköistä toimintaa!

Miten valiokuntatyöhön sitten voi päätyä mukaan ja mitä siitä voi oppia? Lue YHVAn toimijoiden kertomia esimerkkejä.

Kysymykset:
1) Mikä sai sinut mukaan lähtemään YHVAn toimintaan?
2) Mikä on ollut sinulle parasta YHVAn toiminnassa?

Tiia

1) Valiokunnan nimi. Vihdoin, ajattelin puolitoista vuotta takaperin, voisin toteuttaa Unicafessa pohditut maailmanparannushaaveeni. Ensimmäisessä kokouksessa minut otettiin rohkaisevasti vastaan ja pääsin heti mukaan eduskuntavaali-projektiin. Parissa kuukaudessa olin jo YHVAn vakiporukkaa.

2) Rullakkoajelu Marian sairaalassa eikun siis, kun tekee jotain ensimmäistä kertaa, harvoin siinä onnistuu täysin. YHVA on tarjonnut ainutlaatuisen mahdollisuuden kokeilla mm. johtamista, budjetin hoitamista, yhteistyökumppaneiden hankkimista, tapahtumien järjestämistä ja blogin kirjoittamista, turvallisessa ympäristössä, valiokuntalaisten ja HYYn hallituksen neuvoessa ja tukiessa. Kiinnostavat ilmiöt ja ihmiset, joiden parissa olen työskennellyt, ovat avartaneet punavihreää maailmankuvaani. Ja ehkä ihan pikkuisen olen vaikuttanut yhteiskuntaan.

Timo

1) Tutustuin valiokuntaan puolivahingossa ennen kuin oikein tiesin, mitä valiokunnat yliopistolla edes tekevät. Selvää oli kuitenkin, että YHVAn parissa toimivat halusivat yleisen maailmantuskan potemisen sijaan ainakin yrittää tehdä jotain havaituille yhteiskunnallisille epäkohdille. Tämä puoluepoliittisesti sitoutumaton aikaansaamisen asenne ja sen takana seisovat, toiminan legitimisoivat HYYn resurssit valoivat luottoa siihen, että jotain on aidosti mahdollista saada aikaan.

2) YHVAn suurin omituisuus, poikkeuksellisen vapaa ja laaja aihealue, on näyttäytynyt minulle myös sen suurimpana vahvuutena. Pystyäkseen toimimaan vakuuttavasti eri asioiden puolesta on YHVA ikään kuin pakotettu tekemään yhteistyötä muiden alan toimijoiden kanssa. Tätä kautta rakennetut sillat ja solmitut siteet ovat sekä henkilökohtaisella että yhteisöllisellä tasolla kaikkein palkitsevimpia. Ilman yhteisöjä ja yhteistyötä on turha puhuakaan yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta.

Tuomas

1) Lähdin YHVAn toimintaan mukaan kaverin kutsusta. YHVA vaikutti mielenkiintoiselta, joten lähdin heti mukaan. Päätöstä en ole katunut! YHVAssa on hyvin matala kynnys: kokouksissa käy vakkarien lisäksi tasaisesti uusia kasvoja kaikki HYY:n jäsenet ovat tervetulleita. Kehotankin kaikkia kiinnostuneita tulemaan paikalle YHVAn kokoukseen!

2) YHVA näyttää jäseniltänsä. Tapahtumia ja kokouksia järjestetään sen mukaan, mikä yhvalaisia kiinnostaa. YHVAsta löytyy niin pientä kuin vähän suurempaa tekemistä – itse saa päättää, mihin haluaa osallistua. YHVAssa saa myös arvokasta kokemusta valiokuntatyöstä – omalla kohdallani työnantajat ovat vaikuttaneet arvostavan sitä.

Tervetuloa YHVAn toimintaan mukaan. Se on helppoa, tule vain paikalle kokoukseen! Kokouksen ajan ja paikat näet kalenterista.