Täydennyskoulutus ja kurssit

Kokeneetkin ympäristökasvattajat haluavat silloin tällöin päivittää tietojaan sekä saada uusia vinkkejä ja ideoita opetukseen. Täydennyskoulutusta voi hankkia eri puolilta Suomea luonto- ja ympäristökasvatusopistoista ja -instituuteista. Koulutusta on tarjolla erilaisista aiheista ja usein ryhmille voidaan räätälöidä juuri omaan tarpeeseen sopivia kursseja.

 Täydennyskoulutusta tarjoavat myös ympäristökasvatuksen pohjoismaisen tutkimus- ja opetusverkoston seminaarit, kurssit ja tapahtumat:

http://www.vasa.abo.fi/users/ipalmber/MiPeNatverk.htm

Luontokoulut

Suomessa toimii parikymmentä luonto- ja ympäristökoulua  eri puolilla maata. Niissä järjestetään ohjattua luonto- ja ympäristöopetusta sekä muuta toimintaa lapsille ja nuorille (lähinnä päiväkoti- ja kouluryhmille). Useissa tarjotaan myös koulutusta opettajille ja muille ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille.

Järjestöt

Suomessa on myös kymmeniä aktiivisia luonto- ja ympäristöjärjestöjä, jotka järjestävät ympäristökasvatuskursseja ja muita aiheeseen liittyviä teemapäiviä. Tapahtumat ovat yleensä avoimia kaikille eivätkä kurssimaksutkaan päätä huimaa. Pääkaupunkiseudulla vaikuttavat mm. Luonto-Liitto, Dodo ryNatur och MiljöMaan ystävät  ja monet muut.

Täydellisempi lista järjestöistä

Suomen Maakasvatusyhdistys ry  organisoi monipuolisia Maakasvatusohjelmia (Earth Education) Suomessa, jotka ovat tärkeä ympäristökasvatuksen osa-alue. Yhdistys myös kouluttaa uusia maakasvattajia.

Suomen Latu ry   puolestaan järjestää Metsämörrikouluja lapsille. Metsämörriohjelma on hyvin olennainen osa etenkin pienempien lasten ympäristökasvatusta. Suomen Latu ry:n järjestämiä ohjaajakoulutuksia on eri puolilla maata.

ympkasvatus41.jpg

Kuva: Minttu Paananen

Kursseja

Seminaareja

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura eli  SYKSE  järjestää vuosittain Ympäristökasvatuspäivät.  Kaksi- tai kolmipäiväinen seminaari kokoaa yhteen kaikki alan toimijat aloittelijoista konkareihin. Tapahtuma koostuu luennoista, työpajoista ja messuista.

Ajankohtaista ympäristökasvatuksen ja kestävän kehityksen koulutuksessa

Siirry

<– Koulutus ja tutkimus

© 2020 A MarketPress.com Theme