Ohjelma 2015

Jatkuvat tapahtumat

 

<375> Ympäristötekoa

Keräämme kampuksien auloissa opiskelijoiden ja henkilökunnan ympäristötekoja. Tule kertomaan oma luova tapasi toteuttaa ympäristöteko! Käy samalla tykkäämässä facebook-sivuistamme (https://www.facebook.com/vihertiimi) ja osallistu lahjakorttien arvontaan (Helsingin Kirjamessut, Aleksanterin teatteri, Armas Keittiö & Viinitupa ja Ravintola Silvoplee).

Vastaanottokeskuskeräys kampuksilla

Euroopan pakolaiskriisi on kärjistynyt. Tuhannet ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa ja perheensä ja tarvitsevat tukeamme. Ympäristöviikolla järjestetään keräys vastaanottokeskuksiin Keskustan, Kumpulan, Viikin ja Meilahden kampuksilla.

Katso lisää ja osallistu!

Jätenäyttely Kumpulan kampuksella

Oletko ikinä pohtinut, kuinka paljon jätettä syntyy viikon aikana ja onnistuuko sinulta välillä monimutkaiseltakin tuntuva jätteiden lajittelu? Samalla voit jättää omat parhaan ympäristötekosi ja osallistua arvontaan!

 

Ma 5.10.

Eläineettinen keskustelutilaisuus

Onko suhteemme muihin lajeihin vääristynyt? Millainen on eläimen moraalinen, kulttuurinen ja yhteiskunnallinen asema? Keskustelemassa eläinfilosofi Elisa Aaltola sekä kirjailija Antti Nylén.
Paikka ja aika: Helsinki Think Company Viikki, Latokartanonkaari 3, E-talo, klo 12:15–14:00

Katso lisätiedot tilaisuuden puhujista Facebook-tapahtumasta!

Aurinkopaneelit Viikissä

Viikin kampukselle Infokeskus Koronan katolle on asennettu yliopiston ensimmäiset aurinkopaneelit! Tila- ja kiinteistökeskuksen Aimo Hämäläinen esittelee aurinkopaneeleja ja pitää esittelykierroksen Infokeskuksen katolla. Näe Viikin kampus yläilmoista! Varaa oma paikkasi aurinkopaneeliesittelyyn ja käyntiin katolla e-lomakkeella: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/63676/lomake.html

Paikka ja aika: Viikin Infokeskus, Viikinkaari 11, klo 14–16

Ympäristövaliokunnan leffailta

Tervetuloa HYYn Ympäristövaliokunnan järjestämään leffailtaan! Illan elokuva on vuonna 2011 valmistunut Surviving Progress (http://survivingprogress.com/), joka käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä talouskasvusta, kulutuksesta ja luonnonvarojen riittävyydestä. Elokuva on tekstitetty englanniksi ja kestää 1,5 h. Elokuvan jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan elokuvan herättämistä ajatuksista. Ympäristövaliokunta tarjoaa myös pientä naposteltavaa. Leffailtaan ovat tervetulleita kaikki HYYn jäsenet.

Ilmoittauduthan tapahtumaan Facebookissa tai sähköpostitse (erika.zidbeck@helsinki.fi).

Paikka ja aika: Uusi ylioppilastalolle (Mannerheimintie 5 a, 2. kerros). Elokuva alkaa klo 19.

 

Ti 6.10.

Ilmastonmuutos haastaa maailmankatsomuksen

Tiede, politiikka ja maailmankatsomus kohtaavat etsien yhteisiä ratkaisuja aikamme haasteeseen. Tule osallistumaan perinteiset rajat ylittävään keskusteluun ilmastonmuutoksesta. Mukana kansanedustaja Pekka Haavisto, piispa Tapio Luoma sekä meteorologi Laura Riuttanen.

Katso täältä Facebook-tapahtuma!

Paikka ja aika: Porthania sali 3, Yliopistonkatu 3, klo 15:15–17:00

 

Ke 7.10.

Ekososiaalinen sivistys opetuksessa

Ekososiaalinen sivistys on tullut osaksi perusopetuksen arvopohjaa sekä valtakunnallista opetussuunnitelmaa. Mistä on kyse? Miten ja miksi kestävyysteemat tuodaan mukaan eri aineiden opetukseen? Aiheesta keskustelemassa ekososiaalisen sivistyksen käsitteen lanseerannut kasvatustieteiden dosentti Arto Salonen sekä ympäristökasvatuksen väitöskirjatutkija Essi Aarnio-Linnanvuori.

Paikka ja aika: Minervatori K232, Siltavuorenpenger 5A, klo 14:15–16:00

Katso täältä Facebook-tapahtuma!

 

To 8.10.

Helsingin yliopiston Suurkirppis

Osta, myy ja anna pois! Yliopistoyhteisön yhteinen Suurkirppis-tapahtuma levittäytyy Porthanian ja Päärakennuksen auloihin. Myyntipöydät ovat nyt täynnä, mutta tervetuloa kaikki kirppisostoksille!

Katso täältä Facebook-tapahtuma!

Paikka ja aika: Porthania ja Päärakennuksen aula klo 15:00–18:00

 

Tule tekemään yliopistosta kestävämpi!

Ahdistaako maailmantuska, tai kiinnostaako opetuksen kehittäminen?
Haluatko olla mukana vaikuttamassa siihen, miltä yliopistomme näyttää vuonna 2017?

Tule mukaan kuuntelemaan kestävän kehityksen asiantuntijoita ja keskustelemaan siitä, miten kestävän kehityksen saisi paremmin mukaan yliopisto-opetukseen yli tiedekunta- ja ainerajojen. Teemaan syvennytään paneelikeskustelun ja työpajan keinoin. Paneelikeskustelussa mukana Sauli Rouhinen (ympäristöneuvos ja Kestävän kehityksen toimikunnan pääsihteeri 1996-2015 emeritus), Hannele Cantell (dosentti, yliopistonlehtori, tietokirjailija, Opettajien akatemian jäsen, Helsingin Yliopisto, OK), Sakari Tolppanen (Tutkijatohtori, kemian laitoksen kemian opettajankoulutusyksikkö) ja Janna Pietikäinen (Ympäristöopetuksen yliopistonlehtori, MMT). Ilmoittautuminen e-lomakkeella.

Facebook-tapahtuma löytyy täältä!

Lue täältä lisää, mistä on kyse!

Paikka ja aika: Helsinki Think Company, Vuorikatu 5, klo 16:00–18:00

Ympäristövaliokunnan hävikkiruokaillallinen 

Hävikkiruokaillallisella nautitaan kauppojen ylijäämäruoista valmistettuja herkkuja sekä keskustellaan ruokailun lomassa ruokajätteestä ja sen vähentämisestä. Illallista edeltää hävikkiruokatyöpaja, jossa opitaan ammattikokki Sanna Hiltusen ohjauksessa valmistamaan luovasti herkullista ruokaa hävikkiraaka-aineista.

Voit osallistua joko hävikkiruokatyöpajaan tai -illalliselle tai molempiin. Paikkoja on rajatusti, joten ilmoittaudu heti! Tapahtumat on suunnattu HYYn jäsenille.

Lisätiedot Facebookista. Ilmoittautuminen https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/63830/lomake.html

Paikka ja aika Uusi ylioppilastalo (Mannerheimintie 5 A, 2. kerros), 16:00-19:00 Hävikkiruokatyöpaja, 19:00-20:00 Hävikkiruokaillallinen

Pe 9.10.

Viikko huipentuu palkintojen arvontaan!

Kaikkien Vihertiimin fb-sivusta tykänneiden kesken arvotaan upeita palkintoja, muun muassa vapaalippuja Aleksanterin teatteriin ja Helsingin Kirjamessuille sekä ravintolalahjakortteja Armas Keittiö & Viinitupaan ja kasvisravintola Silvopleehen!

HUOM. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

1 thought on “Ohjelma 2015

  1. Päivitysilmoitus: Miljövecka vid uni: loppis, diskussion och workshops | Soc& komposten

Kommentointi on suljettu.