Vaihtopäivä 10.10.

Onko sinulla nurkissa lojumassa tavaroita, joita et ole käyttänyt aikoihin? Etkö kuitenkaan halua heittää hyväkuntoista tavaraa kaatopaikalla? Haluaisitko lisäksi ostaa uuden kirjan iltalukemiseksi, mutta koko opintotuki kuluu vuokraan? Mikäli vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, Vaihtopäivä on tapahtuma juuri sinua varten!

Vaihtopäivänä 10.10.2014 Helsingin yliopistolla laitetaan hyväkuntoiset tavarat kiertoon kaapin nurkista. Päivän aikana ainoastaan tavarat vaihtavat omistajaansa, eikä muuta valuuttaa käytetä. Päivän päätteeksi toiset saavat asuntoihinsa lisää säilytystilaa, toiset taas uusia hyödyllisiä tavaroita ja jotkut ehkä molempia. Hyvä mieli on sen sijaan taattu kaikille!

Vaihtopäivä on ns. itseorganisoituva tapahtuma ja vaatii toteutuakseen järjestäjiä. Kiinnostaako sinua tai kaveriporukkaasi järjestää Vaihtopäiväpiste esimerkiksi ainejärjestösi tiloissa tai työpisteesi kahvihuoneessa? Varaa haluamastasi tilasta paikka vaihdettaville tavaroille ja innosta opiskelu- tai työkaverisi mukaan vaihtopäivään!

Toimi näin:

1. Valitse vaihtopäiväpisteellesi sopiva tila ja varmista, että tapahtuman järjestäminen on siellä sopivaa.

2. Täältä löydät malliesimerkin Vaihtopäiväpisteen ilmoituksesta (suomeksi tai englanniksi), jonka voit kiinnittää tapahtumatilaan. Voit halutessasi toteuttaa Vaihtopäiväpisteen malliesimerkin ehdottamalla tavalla tai muokata sitä intressiesi mukaan. Haluatko vaihtopäivän esimerkiksi koskevan ainoastaan kirjoja tai vaatteita? Kuinka monta esinettä on sopivaa tuoda pöydälle per osallistuja? Tehkää vaihtopäivästä omannäköisenne!

3. Ilmoita halutessasi tapahtumasi tällä e-lomakkeella. Kaikki vaihtopäiväpisteet tulevat näkyviin tämän sivun alalaitaan.

4. Kiinnitä Vaihtopäiväilmoitus hyvissä ajoin tilaan, jotta muut osaavat varautua päivään. Voit mainostaa tapahtumaa myös kohderyhmäsi sähköpostilistoilla tai keksiä itse muun mainostustavan.

 Vaihtopäiväpisteet

– Fabianinkatu 32:sta löytyy klo 9-14 kirjoille tarkoitettu Vaihtopäiväpiste. Paikalle saa tuoda enintään viisi kirjaa per henkilö. Osoite: Fabianinkatu 32, 7.kerros. Yhteyshenkilö: Terttu Juntunen (terttu.juntunen@helsinki.fi).

– Lahdessa Natura ry:n kahvitiloissa löytyy kaikille tavaroille tarkoitettu Vaihtopäiväpiste klo 9-16. Poikkeuksellisesti piste on auki 8.-10.10. Paikalle tuotavalle tavaralle ei ole varsinaista määrärajoitetta per henkilö, mutta harkintakyky ja kohtuus on suotavaa. Osoite: Niemenkatu 73, Lahti. Yhteyshenkilö: Sonja Rantala (sonja.rantala@helsinki.fi)

– Viikin Ympäristötalon kahviosta löytyy kirjoille, peleille, elokuville ja cd-levyille tarkoitettu Vaihtopäiväpiste klo 9-17. Enintään kuusi esinettä pöydälle per henkilö. Osoite:  Viikinkaari 2a 2. krs kahvio. Yhteyshenkilö: Janna Pietikäinen (janna.pietikainen@helsinki.fi)

– Viikin Infokeskus Koronassa on Vaihtopäiväpiste Ympäristötorin yhteydessä. Pisteeseen saa tuoda kirjoja, astioita ja muuta käyttötavaraa, jota voi hyödyntää opiskelija-asunnossa. Piste on auki klo 10-15 ja yksi ihminen voi tuoda paikalle enintään 5 esinettä. Yhteyshenkilöt: Vihertiimi (vihertiimi@helsinki.fi)

– Myy ry:n ja Symbioosin kerhohuoneelta Biokeskus 3:sta löydät Vaihtopäiväpisteen klo 10-16. Pisteelle kelpaavat kaikki hyväkuntoiset tavarat ja yksi henkilö voi tuoda vaihdettavaksi enintään viisi esinettä. Osoite: Viikinkaari 1, 1. kerros. Yhteyshenkilö: Mari Pieniniemi (mari.pieniniemi@helsinki.fi).