Blogi oli tyhjä versiopäivityksen jälkeen. Korjaamisen helppous yllätti kaikki!

Uusin blogipäivitys näyttää lopullisesti rikkoneen muinaisen Sandbox-teeman ja siihen pohjanneet lapsiteemat, joita moni vanhempi blogi käyttää edelleen. Näiden blogien etusivu näyttää nyt tyhjää valkoista. Ongelma on onneksi helppo korjata:

  • Kirjaudu blogin päivitysympäristöön ja vaihda tarvittaessa korjattavan blogin päivitysympäristöön valinnasta “Ohjausnäkymä” > “Minun sivustoni”. Huomaat että kaikki sisältö on edelleen tallella. Huh!
  • Vaihda blogin teemaksi jokin käytössä olevista vaihtoehdoista kohdasta “Ulkoasu” > “Teemat”. (Uusi oletusteema Twenty Fifteen on muuten moderni ja täysin mobiililaitteille responsiivinen.)
  • Valmista, blogi on palannut jälleen näkyville!

Huom! Jos blogiisi on tehty ulkoasu-kustomointeja CSS-tyyleillä (“Ulkoasu” > “Custom CSS”) nämä eivät varmastikaan toimi enää toivotulla tavalla. CSS-määritykset tehdään aina tietylle HTML-rakenteelle, mikä uudemmissa teemoissa poikkeaa Sandboxista. Pahus, mutta eipä voi mittään.

Ellei oma visuaalinen ilme ole aivan välttämätön kannattaa poistaa nykyiset CSS-määritykset ja tyytyä säätämään ulkoasua teeman omilla asetuksilla. Muutoin tyylit täytyy tuunata tai tehdä uudelleen toisella teemalla. Hyvä pohja tähän on Toolbox, joka on tyhjä kangas omille tyylimäärityksille.