Tutkimuksen toinen jakso on käynnistynyt!

Asukaspaneeli-tutkimus jatkuu. Kutsu vastata uuteen kyselyyn on tänään lähetetty kaikille yhteystietonsa ja suostumuksensa antaneille! Vastausaikaa on noin kaksi viikkoa, toivomme että mahdollisimman moni osallistujista haluaa ja ehtii vastata tähän jatkokyselyyn.

Mikäli sinulla on kysymyksiä kyselystä tai tutkimuksesta laajemmin, voit olla meihin yhteydessä sähköpostitse asukaspaneeli@helsinki.fi.

Kerromme tuloksista keväällä 2024 asukastilaisuuksissa Kontulassa ja Koivukylässä. Jos haluat, että lähettämme sinulle tietoa tuloksista ja asukastilaisuudesta, voit ilmoittaa siitä meille samaan sähköpostiosoitteeseen.

Kyselylomake suljettiin keskiviikkona 15. marraskuuta. Noin 55 prosenttia osallistujista vastasi tähän jatkokyselyyn. Kiitos kaikille vastaajille! 

Tietoa arvonnasta

Suunnitellusta poiketen postitamme lahjakortit alkukesän haastatteluiden lahjakorttiarvonnan voittajille.

Olemme ilmoittaneet voittajille henkilökohtaisesti sähköpostitse tai tekstiviestillä, ja pyytäneet lähettämään nimi- ja postiosoitetiedot meille lahjakorttien lähetystä varten.

Aloimme pyytämään osoitteita heti, kun olimme tilanneet lahjakortit S- ja K-ryhmältä, jotta lahjakorttien lähettäminen hoituisi mahdollisimman sujuvasti. Lahjakorttien saapumisessa meille yliopistolle kestää tietysti jonkin aikaa, joten valitettavasti emme saa lahjakortteja postiin välittömästi yhteydenoton jälkeen.

Mikäli voitit K-ryhmän lahjakortin, ja olet ilmoittanut osoitteesi meille viimeistään 5.10, on lahjakorttisi lähtenyt postiin iltapäivällä torstaina 5. lokakuuta. Tämän jälkeen lahjakortteja on postitettu sitä mukaa kuin voittajat ovat ilmoittaneet osoitteensa.

Mikäli voitit S-ryhmän lahjakortin joudut valitettavasti odottamaan vielä hetken. Odotamme lahjakorttien saapuvan meille yliopistolle viikon 41 aikana (9.–13. lokakuuta) ja lähetämme ne välittömästi eteenpäin voittajille kun ne ovat saapuneet meille.  Päivitys: Lahjakortit saapuivat ke. 18.10 ja lähtevät postiin to. 19.10.

Mikäli et ilmoita osoitetietojasi vastauksena viestiimme määräaikaan mennessä, arvomme lahjakorttisi jollekin toiselle osallistujalle.

Onnea kaikille arvonnassa voittaneille ja kiitos kärsivällisyydestänne!

Mikäli sinulla on kysyttävää arvonnasta, voit kommentoida tätä ilmoitusta tai lähettää meille sähköpostia asukaspaneeli@helsinki.fi.

Mikä tekisi Kontulasta ja Koivukylästä paremman paikan? Asukaspaneeli-tutkimus jatkuu lokakuussa jatkokyselyllä

Haastattelurupeamamme alkukesästä Kontulassa ja Koivukylässä sujui erinomaisesti ja saimme yhdessä 13 tutkimusavustajan kanssa haastateltua seitsemässä viikossa noin kahdeksaasataa asukasta sekä Kontulassa että Koivukylässä. Vastaanotto kummallakin alueella oli lämmin ja noin puolet kysytyistä asukkaista suostuivat haastatteluun. Lähes kaikki asukasryhmät olivat lisäksi hyvin edustettuina aineistossamme, mistä olemme hyvin iloisia. Kiitos kaikille vastanneille!

Tutkimuksemme etenee ja muutaman viikon sisään lähetämme yhteystietonsa antaneille kutsun vastata sähköiseen jatkokyselyyn. Kyselyssä kysytään muun muassa asukkaiden näkemyksiä siitä, mitä asuinalueella pitäisi tehdä, jotta siitä tulisi entistä parempi paikka asua. Osa kysymyksistä on tuttuja alkukesän haastatteluista, sillä joidenkin asioiden osalta olemme kiinnostuneita siitä, miten vastaajien mieli mahdollisesti on muuttunut, mutta suurin osa kysymyksistä on uusia ja sellaisia, jotka eivät ensimmäiseen kyselyyn mahtuneet mukaan.

Kerromme tutkimuksen tuloksista myöhemmin näillä sivuilla. Järjestämme myös keväällä 2024 asukastilaisuudet Kontulassa ja Koivukylässä, jossa keskustelemme tuloksista yhdessä asukkaiden ja kaupungin edustajien kanssa.

Jos haluat, että lähetämme sinulle tietoa tuloksista ja asukastilaisuudesta sähköpostitse, ilmoita siitä meille sähköpostitse osoitteeseen asukaspaneeli@helsinki.fi.

Tervetuloa asukaspaneelin nettisivuille!

Kontulan ja Koivukylän asukaspaneeli on osa pohjoismaista tutkimushanketta ”Syrjittyjen asuinalueiden ääniä pohjoismaisissa hyvinvointivaltioissa” (The Future of Diverse and Disadvantaged Neighbourhoods in the Nordic Welfare States  The Voices of Residents).

Tutkimuksessa haastatellaan Kontulan (Helsinki) ja Koivukylän (Vantaa) asukkaita. Alkukesästä 2023 hankkeessa haastateltiin yhteensä 1 600 asukasta asuinalueilla. Suostumuksensa antaneita tutkimukseen osallistuneita pyydetään vastaamaan sähköiseen jatkokyselyyn syksyllä 2023.

Tutkimushanke on osa tutkimusohjelmaa Tulevaisuuden haasteet Pohjolassa – ihminen, kulttuuri ja yhteiskunta jota rahoittaa Svenska litteratursällskapet i Finland, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne, Riksbankens Jubileumsfond ja Familjen Kamprads stiftelse.