Nuori: Tule mukaan jakamaan kokemuksiasi ja kehittämään samalla kuluttaja- ja taloustaitojen opetusta!

Etsimme tällä hetkellä hankkeen haastatteluihin 13–17-vuotiaita nuoria, jotka haluaisivat jakaa omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan kuluttamisesta ja rahankäytöstä. Tunnetko sinä nuoren, joka voisi kiinnostua tutkimukseemme osallistumisesta? Tai oletko kenties itse haastattelujen kohderyhmää ja tahtoisit mukaan?

CONFIN-SKILLS-hankkeen tavoitteena on kehittää nuorisolähtöisiä materiaaleja koulujen kuluttaja- ja talousopetuksen tueksi. Haastattelemalla nuoria haluamme ymmärtää paremmin sitä, miten kuluttaminen ja rahankäyttö linkittyvät nuorten maailmaan ja millaisia toiveita ja kokemuksia nuorilla itsellään on kuluttaja- ja talouskasvatuksen suhteen. Lisäksi hankkeen tutkimusavustaja Annukka Rytky hyödyntää haastatteluja aineistona omassa gradussaan.

Haastatteluun osallistuminen ei edellytä aiempaa kuluttaja- ja talouskasvatusta koskevaa tietämystä tai kokemusta, eikä haastattelutilanteeseen tarvitse valmistautua ennakkoon. Olemme kiinnostuneita nimenomaan siitä, millaisena kuluttamiseen ja rahankäyttöön liittyvät teemat näyttäytyvät nuoren maailmasta käsin. Haastattelut kestävät noin 30 minuuttia, ja ne on mahdollista järjestää joustavasti etänä verkon välityksellä tai haastateltavan haluamassa paikassa. Haastatteluun voi osallistua myös yhdessä ystävän kanssa. Haastattelut ovat täysin vapaaehtoisia ja kerättyjä tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Tutkimusaineisto anonymisoidaan täysin ja nauhoitettu tutkimusaineisto hävitetään litteroinnin jälkeen. Alle 15-vuotias nuori tarvitsee tutkimukseen osallistuakseen huoltajaltaan luvan.

Jos kiinnostuit tai sinulla heräsi jotain kysyttävää haastatteluista, ota yhteyttä hankkeen tutkimusavustajaan Annukka Rytkyyn sähköpostitse annukka.rytky@helsinki.fi tai Whatsappissa 050 306 7022. 

Artikkelikuva: Pixabay.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *