Observointilomake toimii kyllä

Tämän kevään käytössä ollut observointilomake toimii siis niin, että se kysyy salasanan joka kerta, kun uusi kirjaus alkaa. Kirjauksen lopussa ei tule kiitosviestiä, vaan onnistuneen tallennuksen jälkeen lomake pomppaa siis takaisin salasanan kysymiseen.  Eli tallennuksenne menevät kyllä perille, vaikka siitä ei tule vahvistusta.

Varhaiskasvatus 2017-2018

Kehittävän palautteen piirissä on jo kolmasosa Suomen varhaiskasvatuksesta. Tiistaina 9.5. kävimme läpi kuntien kanssa vuoden observoinnin tuloksia. Satunnaisotannan ja laadukkaan observoinnin ansiosta meillä on ennen näkemättömän tarkka kuva suomalaisen varhaiskasvatuksen vahvuuksista ja kehittämisen tarpeista. Suuret kiitokset sinulle observoija, ilman sinua emme kykenisi suuntaamaan varhaiskasvatuksen kehittämistä pohjautuen todelliseen tarpeeseen. Tutustu observoinnin tuloksiin!

Observoijien verkkokurssi on nyt auki!

Muokattu 25.5. Verkkokurssi on päätetty pitää auki koko vuoden ilman katkoja.

***

Nyt on observoijien verkkokurssi auki aina juhannukseen asti! Saatte lähipäivinä oman kuntanne yhdyshenkilöltä ohjeet ja linkin verkkokurssille kirjautumiseen. Vanhoilla observoijilla kurssin käymiseen kuluu n. 5 tuntia ja uusilla n. 12 tuntia. Jos lähipiiristänne löytyy innokkaita lastentarhanopettajia, jotka voisivat tulla mukaan observoijiksi, yllyttäkää ottamaan yhteyttä oman kuntanne yhdyshenkilöön!

Päiväkotikohtainen Kehittävä Palaute

Olemme aloittaneet pilotin, jossa yksittäiset päiväkodit, ryhmät ja ehkä yksittäiset lapsetkin voivat saada ajantasaista palautetta omasta toiminnastaan. Ensi vaiheessa pilotissa ovat Siimapuiston päiväkoti Vantaalta ja Nummenkylän päiväkoti Järvenpäästä. Tähtäämme siihen että keväällä 2019 toimintatapa on niin valmis, että sen voi ottaa yleisesti käyttöön päiväkodeissa ja ryhmissä. Kuva Siimapuiston päiväkodin ensimmäisestä observointikoulutuksesta 15 maaliskuuta 2018. Päiväkodin oma Kehittävä Palaute pidetään kuitenkin näillä näkymin erillään kuntakohtaisesta ja valtakunnallisesta kehittävästä palautteesta.

Kevään täydennyskoulutus

Olemme kuntien yhdyshenkilöiden kanssa päätyneet siihen, että täydennyskoulutus ja myös uusien observoijien koulutus tapahtuu verkkokurssilla. Kurssi on käytössänne huhtikuun ajan ja kutsu kurssille tulee kuntanne yhdyshenkilön välityksellä viimeistään huhtikuun alkupäivinä.

Kurssin tähdellä merkityt osuudet on tarkoitettu vanhojen observoijien täydennyskoulutukseen. Tarpeen ja mahdollisuuksienne mukaan voitte myös käydä läpi muuta kurssimateriaalia, jota on runsain mitoin 🙂

Täydennyskoulutuksen kesto on noin neljä tuntia. Varatkaa siihen aikaa esimerkiksi tunti viikossa.

 

Vaihtoon Kiinaan?

Kiinan CEAIE:n Educational Equipment -osasto ottaisi kokeneen ja englanninkielentaitoisen lastentarhanopettajan täksi kevääksi vieraakseen. He haluavat perehtua paremmin suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja tehtävänä on auttaa tässä. CEAIE tarjoaa, lennot, asumisen ja 10 000 RMB rahaa kuukaudessa elämiseen. Matkalla ei rikastu, mutta arvelen sen olevan antoisa kontakti toisenlaiseen kulttuuriin. Lähtö olisi mahdollisimman pian. Ota yhteyttä jyrki.reunamo@helsinki.fi mahdollisimman pian.

Lapsilomaketta korjattu

Käyttäjiltä tuli viestiä, että verkossa olevasta lapsilomakkeesta puuttui yksi kohta verrattuna tulostettavaan lapsilomakkeeseen. Verkkolomakkeessa ollut virhe on nyt korjattu. Lisäksi lomakkeeseen on palautteen perusteella lisätty taustatietoihin muiden asumisvaihtoehtojen rinnalle kohta: ”Vanhemmat asuvat eri osoitteissa ja lapsi asuu yhtä paljon molempien luona”. Muutokset eivät aiheuta observoijille toimenpiteitä.

Johtajan lomake

Joihinkin päiväkoteihin tulee nyt keväällä observoija toiseen kertaan. Jos johtaja on jo syksyn observointien yhteydessä täyttänyt johtajan lomakkeen, sitä ei tarvitse täyttää nyt uudelleen.