Mari mukaan Kehittävä Palaute -tiimiin

Hei Observoijat!

Toivottavasti kaikkien syksy ja observoinnit ovat lähteneet hyvin käyntiin!

Observoinneistamme tähän asti hellästi ja järjestelmällisesti huolehtinut Kati Rintakorpi on siirtymässä tammikuusta 2019 lähtien toisiin tehtäviin. Minä olen saanut kunniakseni ottaa Katin tehtävän vastaan ja tulen tammikuusta lähtien jatkamaan Katin tilalla observointien organisoijana.

Olen toiminut Kehittävä Palaute Varhaiskasvatuksessa – hankkeessa puolitoista vuotta Vantaan observoijana. Käytännön observointityö, sen ilot ja kiemurat, ovat minulle siis tuttuja. Pyrin uudessa tehtävässäni Katin tavoin auttamaan teitä isoissa ja pienissä käytännön ongelmissa. Observoinnit ja siihen liittyvät asiat toimivat samalla tavalla kuin ennenkin.

Perehdyn loppusyksyn ajan uuteen työtehtävääni, mutta virallisesti Kati hoitaa työtä vuoden 2018 loppuun asti. Päätimme kuitenkin, että tästä lähtien voitte laittaa kaikki viestinne minulle, vastaamme Katin kanssa niihin yhdessä.

Hyvin hoidettuun työhön on helppo hypätä kyytiin ja jatkaa samalla tavalla! Kiitos siitä kuluu Katille ja Jyrkille! Hienoa olla mukana vaikuttamassa varhaiskasvatuksen tärkeään työhön ja sen kehittämiseen.

Syysterveisin,

Mari Sillman

mari.sillman@reunamoedu.fi

Kireitä siimoja

eli tsemppiä kaikille observointeihin!!!

Observoijien koodi on poistunut, kuten olette varmaan observointilapuistanne huomanneet. Tarvitaan vain päiväkodin koodi. Lomakkeen salasana on kp

 

 

Verkkokurssi tulee suorittaa pikaisesti!

Hyvät observoijat!

Kehittävä palaute varhaiskasvatuksessa -menetelmään kuuluva aineistonkeruu alkaa syyskuussa.

Jotta observointityötä pystyy tekemään pätevästi, on observoinnin verkkokurssi suoritettava hyväksytysti. Nyt suurelta osalta puuttuu suorituksia!

Hyväksytty suoritus sisältää:

  • verkkokurssin sisältöjen opiskelun (vanhoilla observoijilla vain tähdellä merkityt)
  • harjoitustehtävien tekeminen (observointiharjoitukset nettilomakkeelle)
  • uusilla observoijilla lopputehtävän tekeminen (observoijaparin kanssa observointi jommankumman päiväkodissa).

HUOM! Tehkää harjoittelutehtävät observoinnin harjoittelulomakkeella netissä (https://my.surveypal.com/HARJOITTELU_Observointilomake) , koska silloin saamme kontrolloitua, että tehtävät on tehty ja voimme myöntää observointiluvan + todistuksen.

  • Kirjoita nettilomakkeeseen sukunimesi ja kuntasi nimi. Lopputehtävässä (uudet observoijat) kirjatkaa lomakkeeseen molempien observoijien sukunimet ja kunta. Suoritukset tarkastetaan nimienne perusteella.

Myös verkkokurssin käymisestä jää suoritusmerkinnät, joiden avulla voimme varmistaa, että kurssi on käyty.

NYT ON KIIRE huolehtia siitä, että saatte koulutuksen käytyä niin, että voitte aloittaa observoinnit syyskuussa!

  • Kirjaudu verkkokurssille. Sieltä saat kaikki ohjeet.
  • Käy kurssi elokuun loppuun mennessä (sis. harjoitustehtävät). Uusilla observoijilla aikaa menee n. 8-10 tuntia, vanhoilla n. 4 tuntia.
  • Uusi observoija: Ota yhteys observoijapariisi > tehkää lopputehtävä.

Jos verkkokurssikutsu on hukkunut, se tulee sinulle lähipäivinä kuntasi yhdyshenkilöltä tai voit pyytää kutsun minulta. kati.rintakorpi@gmail.com

Onnea ponnistuksiin!

Observointilomake toimii kyllä

Tämän kevään käytössä ollut observointilomake toimii siis niin, että se kysyy salasanan joka kerta, kun uusi kirjaus alkaa. Kirjauksen lopussa ei tule kiitosviestiä, vaan onnistuneen tallennuksen jälkeen lomake pomppaa siis takaisin salasanan kysymiseen.  Eli tallennuksenne menevät kyllä perille, vaikka siitä ei tule vahvistusta.

Varhaiskasvatus 2017-2018

Kehittävän palautteen piirissä on jo kolmasosa Suomen varhaiskasvatuksesta. Tiistaina 9.5. kävimme läpi kuntien kanssa vuoden observoinnin tuloksia. Satunnaisotannan ja laadukkaan observoinnin ansiosta meillä on ennen näkemättömän tarkka kuva suomalaisen varhaiskasvatuksen vahvuuksista ja kehittämisen tarpeista. Suuret kiitokset sinulle observoija, ilman sinua emme kykenisi suuntaamaan varhaiskasvatuksen kehittämistä pohjautuen todelliseen tarpeeseen. Tutustu observoinnin tuloksiin!

Observoijien verkkokurssi on nyt auki!

Muokattu 25.5. Verkkokurssi on päätetty pitää auki koko vuoden ilman katkoja.

***

Nyt on observoijien verkkokurssi auki aina juhannukseen asti! Saatte lähipäivinä oman kuntanne yhdyshenkilöltä ohjeet ja linkin verkkokurssille kirjautumiseen. Vanhoilla observoijilla kurssin käymiseen kuluu n. 5 tuntia ja uusilla n. 12 tuntia. Jos lähipiiristänne löytyy innokkaita lastentarhanopettajia, jotka voisivat tulla mukaan observoijiksi, yllyttäkää ottamaan yhteyttä oman kuntanne yhdyshenkilöön!

Päiväkotikohtainen Kehittävä Palaute

Olemme aloittaneet pilotin, jossa yksittäiset päiväkodit, ryhmät ja ehkä yksittäiset lapsetkin voivat saada ajantasaista palautetta omasta toiminnastaan. Ensi vaiheessa pilotissa ovat Siimapuiston päiväkoti Vantaalta ja Nummenkylän päiväkoti Järvenpäästä. Tähtäämme siihen että keväällä 2019 toimintatapa on niin valmis, että sen voi ottaa yleisesti käyttöön päiväkodeissa ja ryhmissä. Kuva Siimapuiston päiväkodin ensimmäisestä observointikoulutuksesta 15 maaliskuuta 2018. Päiväkodin oma Kehittävä Palaute pidetään kuitenkin näillä näkymin erillään kuntakohtaisesta ja valtakunnallisesta kehittävästä palautteesta.

Kevään täydennyskoulutus

Olemme kuntien yhdyshenkilöiden kanssa päätyneet siihen, että täydennyskoulutus ja myös uusien observoijien koulutus tapahtuu verkkokurssilla. Kurssi on käytössänne huhtikuun ajan ja kutsu kurssille tulee kuntanne yhdyshenkilön välityksellä viimeistään huhtikuun alkupäivinä.

Kurssin tähdellä merkityt osuudet on tarkoitettu vanhojen observoijien täydennyskoulutukseen. Tarpeen ja mahdollisuuksienne mukaan voitte myös käydä läpi muuta kurssimateriaalia, jota on runsain mitoin 🙂

Täydennyskoulutuksen kesto on noin neljä tuntia. Varatkaa siihen aikaa esimerkiksi tunti viikossa.

 

Vaihtoon Kiinaan?

Kiinan CEAIE:n Educational Equipment -osasto ottaisi kokeneen ja englanninkielentaitoisen lastentarhanopettajan täksi kevääksi vieraakseen. He haluavat perehtua paremmin suomalaiseen varhaiskasvatukseen ja tehtävänä on auttaa tässä. CEAIE tarjoaa, lennot, asumisen ja 10 000 RMB rahaa kuukaudessa elämiseen. Matkalla ei rikastu, mutta arvelen sen olevan antoisa kontakti toisenlaiseen kulttuuriin. Lähtö olisi mahdollisimman pian. Ota yhteyttä jyrki.reunamo@helsinki.fi mahdollisimman pian.