2 thoughts on “Moikka maailma!”

  1. Täällä voi jakaa harjoittelukokemuksistaan muden opiskelijoiden kanssa esim. ‘mitä missä milloin’ periaatteella vaikkapa näin:

    Tein mikrobiologian erikoisharjoitteluni kesällä xxxx Metlan Suonenjoen tutkimusasemalla tutkimusassistenttina. Kaksi kuukautta kului erilaisissa laboratorio- ja kenttätöissä; mm. rokotin koivuntaimia sienipatogeeniviljelmällä !?, tein biologista taudintorjuntaa puille sivelemällä kantoja Heterobasidion-sieniviljelmäll. Laboratoriossa mm. testasin genomin värjäysmenetelmiä ja mikroskopoin Fusarium-homeita. Työt olivat kiinnostavia ja sain tehdä niitä melko itsenäisesti. Asunto järjestyi työpaikan puolesta, käytännön asiat sujuivat paikkakunnalla hyvin, tosin viikonloppuelämää ei paljon ollut ja matkustin paljon edestakaisin Helsingin ja Suonenjoen väliä. Voisin suositella harjoittelupaikkaa niille, jotka ovat kiinnostuneita kasvien ja mikrobien välisestä vuorovaikutuksesta tai metsämikrobiologiasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *