Hiilipuu

Hiilipuu_logo_vers_2Hiilipuu-hanke* tarjoaa innostavaa sisältöä hiilen kierron opetukseen. Materiaalit auttavat oppilaita ymmärtämään hiilen kierron, yhteyttämisen, soluhengityksen, hiilijalanjäljen ja ilmastonmuutoksen välisiä yhteyksiä.

Hiilipuu.fi: Sivustolla voit tarkastella keskimääräisen männyn hiilivuota eri olosuhteissa. Hiilivuo koostuu sekä yhteyttämisen että soluhengityksen määrästä. Voit muuttaa päivämäärää ja säätä, sekä etsiä tietoa tekijöistä jotka vaikuttavat puiden kykyyn sitoa tai vapauttaa hiiltä.

Hiilipuun interaktiivinen salkkuversio: Voit lainata F2k-keskuksesta hiilipuusalkun, jossa on hiilidioksidi-, lämpötila- sekä valoanturi. Antureita voi manipuloida (hönkimällä, lämmittämällä ja valaisemalla), jolloin hiilipuusovellus reagoi muutoksiin. Voit myös tarkastella miten luokkasi hiilidioksipitoisuus muuttuu tunnin edetessä tai ikkunaa avatessa.

Työohjeet:

Hiilipuu-sivusto: pdf, word

Hiilipuu-salkku: pdf, word

Kaikkia Hiilipuu-hankkeen osia voi käyttää yhdessä tai erikseen kaikilla luokka-asteilla. Voit jättää palautetta kommenttiosioon.

Työpaja valtakunnallisilla LUMA-päivillä 6.-8.6.2016: Tule kokeilemaan Hiilipuusalkkua LUMA-päiville Lahteen. Työpajan tarkka aika tarkentuu myöhemmin.

*Hiilipuu on Helsingin yliopiston Ilmakehätieteen keskuksen, Metsätieteiden laitoksen, ohjelmistoyritys Simosolin ja kuvataiteilija Terike Haapojan yhteistyöhanke.

One thought on “Hiilipuu

  1. Taina kävi esittelemässä hiilipuuta Viikin norssin ekalulokkalaisille. Hiilipuu-simulaation käyttö onnistui oppilailta mainiosti. Ekaluokkalaisilla oli todella paljon tietoa aiheesta. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *