Mikä HYMS-kamarikuoro?

Helsingin yliopiston musiikkiseuran kamarikuoro eli HYMSKK on vuodesta 1994 toiminut noin 30-henkinen sekakuoro, johon kuuluu Helsingin yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa sekä muita kuoromusiikin ystäviä. HYMS-kamarikuoron ohjelmistoon kuuluu renessanssi- ja barokkiajan musiikkia sekä 1900-luvun modernia musiikkia ja suomalaisia kuoroklassikoita. Kuoro on osallistunut myös kolmeen oopperaproduktioon.

kuoro2[1]

Taiteellinen johtaja

Syksyllä 2013 kuoron johdossa aloitti kanttori Kati Pirttimaa. Musiikin maisteri  Kati Pirttimaa opiskeli Sibelius-Akatemiassa vuosina 1990-99 opettajinaan Markku Hietaharju, Annikka Konttori-Gustafsson, Ritva Auvinen, Juha Kuivanen ja Pekka Suikkanen. Vuonna 1999 hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja soitti kiittävät arviot saaneen urkuensikonsertin Kallion kirkossa vuonna 2001.  Urkujensoitonopintojaan hän on täydentänyt lukuisilla mestarikursseilla opettajinaan mm. Ludger Lohmann, Jacques van Ortmerssen, Hans Fagius ja Andrea Marcon. Hän on esiintynyt niin solistina kuin kamarimuusikkona sekä tehnyt nauhoituksia Yleisradiolle.

Kuoronjohto- ja lauluopintojaan Pirttimaa on täydentänyt Metropolia ammattikorkeakoulussa Jani Sivénin ja Ritva Auvisen johdolla. Pirttimaa valmistui musiikkipedagogiksi kesällä 2009. Hän on johtanut mm. Kallion Kantaattikuoroa ja Lahden Bach-kuoroa.  Kati Pirttimaa toimii asiantuntijatehtävissä Espoon hiippakunnassa.

Edelliset kuoronjohtajat:
2013 musiikinopettaja Karin Taukar
2009-2012 kuoronjohtaja, laulaja ja musiikinopettaja Mareks Lobe
1996-2009 musiikin maisteri Sari Alakulppi, vuorotteluvapaan sijaisena 2007-2008 Charles Barbier
1994-1995 kuoronjohtaja Erkki Pullinen

Harjoitukset

Kuoro harjoittelee Helsingin yliopiston Kielikeskuksen juhlasalissa (Fabianinkatu 26) tiistaisin kello 17.00/18.00-20.00. Harjoitusten yhteydessä on kuorolaisten mahdollisuus osallistua myös yksityisille laulutunneille.

Haluatko laulajaksi?

Tervetuloa kuuntelemaan meitä tiistaiharjoituksiin ja koelaulamaan! Haemme erityisesti miesääniä, mutta naisetkin ovat tervetulleita. Lisätietoja sähköpostitse kati.pirttimaa (at) gmail.com.

 

DSC_2440

Kuoro on SULASOLin ja Sekakuoroliiton jäsen.

Tervetuloa HYMS-kamarikuoroon!