Etusivu

Kuluneet vuodet ovat olleet monessa mielessä juhlavuosia. Helsingin yliopiston romanikielen ja -kulttuurin opintokokonaisuudet juhlistivat vuonna 2022 kymmentä toimintavuottaan. Minulla henkilökohtaisesti oli kulunut vuonna 2023 kaksikymmentäviisi  vuotta siitä, kun aloitin romanikielen tutkijana Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksessa. Ja tänä vuonna tulee kuluneeksi kolme vuosikymmentä siitä, kun aloitin työt Helsingin yliopistossa.

Tämä kunniaksi olen alkanut koota näille sivuille tieteellistä tuotantoani romanikielen tutkimuksen ja huollon parissa.  Näiltä sivuilta löytyy iso osa elämäntyötäni yli kahden vuosikymmenen ajalta:  konferenssiesitelmiäni, kirjojani, tieteellisiä ja populaareja artikkeleita sekä linkkejä verkossa toimiviin tuotoksiini, romanikielen automaattiseen muoto-opin jäsentimeen ROMTWOLiin ja verkkosanakirja Laaveen. Lisäksi olen ladannut ”luonnoksiin” muutamia julkaisemattomia/ keskeneräisiå tuotoksiani muun muassa Suomen romanikielen muoto- ja lauseopista sekä uudissanastoa.

Työ romanikielen parissa jatkuu uusin kujein ja kehittelyin. Nämä sivut ovat päivittyvä, karttuva ja kehittyvä romanikielen ja -kultttuurin resurssi. Ne on tarkoitettu romanikielen ja -kulttuurin tutkijoille ja opiskelijoille, vähemmistöjen ja vähemmistökielten parissa toimiville sekä kaikille kielistä ja kulttuureista kiinnostuneille

Suhteellsen tuore akateeminen  CV:ni löytyy tästä:  TENK_CV_230224_HY