Video kilpailu/competition 2017

Make a film about humans and plants and win 1000 € for your school class funds! Read more here…..

Tee video kasveista ja ihmisistä, voita 1000 € luokkasi kassaan!

Järjestämme yläasteikäisille (luokat 7-9) kilpailun 18.5.2017 lumoudu kasveista – päivän yhteydessä. Palkintona 1000 € luokkasi tilille ja mahdollisuus osallistua Pohjoismaiden ja Baltian-maiden väliseen kilpailuun!

Miksi kasvit ovat niin kiehtovia? Miksi ihmiset tarvitsevat kasveja? Tee lyhyt video aiheesta “Ihmiset ja kasvit”, joka osoittaa kuinka kiehtovia kasvit ovat ja miksi ne ovat meille tärkeitä. Voit käyttää kilpailussa esimerkiksi biologian, kemian, kieli- taide- tai IT- taitojasi.

Vinkkejä videon tekemiseen: ajatus on kaiken a ja o! Kehitä tarina, jossa on johdanto, keskeinen sisältö sekä loppu, mieluiten jonkin jännittävän käänteen höystämänä! Yleisö nauttii yllätyksistä. Kokeile eri kuvakulmia ja taustoja dynaamisuuden lisäämiseksi. Huomioi leikkausvaiheessa lähikuvat ja yksityiskohdat. Oikea kamera ei ole pakollinen, voit myös käyttää älypuhelinta tai tablettia. Käytä jalustaa tärinän estämiseksi. Voit muokata videota ilmaisohjelmilla, kuten TouchCast, Windows movie maker tai iMovie. Ääni ja musiikki voi elävöittää videotasi tehokkaasti, mutta muista käyttää vain luvallista musiikkia tai ääntä.

Säännöt

  • Kaikkien videontekijöiden tulee olla yläasteella (luokat 7-9, ikä 13-16)
  • Tekijöinä voi olla yhdestä henkilöstä kokonaiseen luokkaan
  • Samasta luokasta voi osallistua useampi teos
  • Video tulee tuottaa nimenomaan tähän kilpailuun
  • Video saa olla enintään 3 minuuttia pitkä, sisältäen alku- ja lopputekstit
  • Sinulla tulee olla oikeudet käyttämillesi musiikille, kuville tai videoklipeille. Sääntöjen rikkominen johtaa diskvalifiointiin

Tekniset määritykset

  • Otamme vastaan teoksia ainoastaan internetin kautta (esimerkiksi Vimeo, YouTube, yms.)
  • Video voidaan tuottaa vapaassa muodossa
  • Jos pääset kymmenen parhaan joukkoon, pyydämme sinua lähettämään videon sisältävän tiedoston

Teoksen lähettäminen

Lähetä linkki teokseen viimeistään 14.5.2017 (jatkettu!) osoitteeseen fopd-suomi@helsinki.fi. Lähetä laatijoiden nimi/nimet, koulu ja luokka.

Voittajien valitseminen

Tuomaristo valitsee 10 finalistia. Voittaja saa 1000 € luokkansa tiliille. Toinen ja kolmas sija myös palkitaan. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.
Voittaja etenee Pohjoismaiden ja Baltian-maiden kilpailuun, johon osallistuu voittajateokset Norjasta, Ruotsista, Tanskasta, Islannista ja Virosta.  Pääpalkinto on opintovierailu koulua lähimpään kasvientutkimuskeskukseen. Jos tämänlaista paikkaa ei ole koulun läheisyydessä, kasvitieteen tutkijat vierailevat luokassanne ja kertovat ajankohtaisesta kasveihin liittyvästä tutkimuksesta!

Tuomaristo

Anna-Liisa Laine, kasviekologian professori Helsingin Yliopistossa
https://allaine.it.helsinki.fi/

Veli-Matti Vesterinen, Tiedepaukku leffat, kemian yliopistonlehtori Turun Yliopistossa
Tiedepaukku YouTube:ssa
https://www.utu.fi/fi/yksikot/sci/yksikot/kemia/henkilokunta/Sivut/vesterinen-veli-matti.aspx

Kilpailu on osa kansainvälistä päivää Fascination of Plants Day 2017.

Sponsored by:

SPPS-

University of Helsinki