Peilaukset

Olet ehkä nähnyt maalauksia kauniista järvimaisemista, joissa järven rannalla kasvavat puut heijastuvat järven pintaan, tai olet saattanut värittää mandaloita muodikkaissa aikuisten värityskirjoissa. Tällä viikolla tutustutaankin peilauksiin taiteessa ja matematiikassa. Tutkimustehtävässä tehdään laskutoimituksia peilauksilla.

Tutkimuksen tekemistä varten tarvitset: kyniä, tehtävämoniste tulostettuna (lataa moniste tästä: Peilaukset), halutessa piirtoheitinkalvoa

Mitä huomaat täytetyn taulukon riveissä ja sarakkeissa? Onko niissä jotain yhtäläisyyksiä tai eroavaisuuksia? Raportoi tutkimustuloksista jättämällä kommentti tämän postauksen kommenttikenttään. Muistathan jättää viestisi omalla nimelläsi tai nimimerkillä varustettuna!

One thought on “Peilaukset

  1. Perus-Jenni piirtoheitinkalvolla helpotti tehtävän ratkaisemista. Jokaiselta riviltä löytyi kaikki Jennin eri asentovaihtoehdot. Jos piti tehdä kaksi samanlaista peilausta peräkkäin, saatiin loppuasennoksi Perus-Jenni. Jos piti tehdä kolme peilausta peräkkäin, vastaukseksi saatiin se peilaus, joka piti tehdä vain yhden kerran.

Kommentointi on suljettu.