3. Luukku: Merirosvon jääkoristeet

Jippo on vihdoin löytänyt joulumielen! Nyt hänen ikkunansa oli valkoisenaan kauniita erimuotoisia paperihiutaleita. Merirosvo halusi kuitenkin vielä yllättää Jipon ja tehdä hänelle jäätävän kauniin koristeen.

Tarvikkeet
tyhjä maitopurkki tai vastaava
vettä
elintarvikevärejä
pakkasta

Ohjeet

Täytä tyhjä maitopurkki vedellä. Värjää vesi voimakkaan väriseksi elintarvikevärillä.

Vinkki: Purkkiin voi värjätyn veden lisäksi laittaa esimerkiksi risuja, kukkia, käpyjä tai kuivia heiniä, jolloin ne jäätyvät kauniisti jääkoristeen sisään.

Vie täytetty purkki ulos pakkaseen tai pakastimeen. Jäätymisessä kestää useampi tunti, joten purkki kannattaa laittaa illalla pakkaseen, ja aamulla voi käydä katsomassa työn tuloksia. Osaatko arvata, miltä purkki näyttää aamulla?

Aamulla päästään tutkimaan mitä yön aikana on tapahtunut. Havaitsetko purkeissa jotain outoa? Merirosvon purkit olivat pullistuneet ja revenneet, vaikka purkkeihin ei oltu lisätty mitään yön aikana! Osaatko selittää, mistä ilmiö johtuu?

Kuva: Linnea Töyrylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *