17. Luukku: Roskapöntöt kiemurassa

Merirosvo uurasti kokonaisen päivän sotkujensa kimpussa. Hohtavan puhtaan lattian ja pölyttömien nurkkien lisäksi hänellä oli edessään valtava kasa roskaa. Hän alkoi lappaa niitä suureen mustaan jätesäkkiin. Merirosvo oli viiltää sormensa auki ananas -säilykepurkin terävään reunaan säpsähtäessään tiukkaa kysymystä, joka tuli napakasti juuri sisään astuneen Hertan suusta “Hyvä herrasen, mitä sinä oikein luulet tekeväsi?” Ennen kuin Merirosvo ehti muotoilla vastausta siivouksesta ja roskien viennistä ulos, Hertta oli etsinyt siivoushanskat käsiinsä ja tyhjentänyt Merirosvon jätesäkin. “Nämä on lajiteltava nyt oikein!” Auta Merirosvoa lajittelemaan roskat.

Merirosvon tulee lajitella roskat a) biojätteisiin, b) lasiin, c) metallinkeräykseen, d) ongelmajätteisiin ja e) sekajätteisiin. Miten sinä lajittelisit seuraavat jätteet:

1. Puolikas aamiasleipä, jonka päällä on juustoa
2. Kauko-ohjattavan auton tyhjentynyt paristo
3. Aurinkolasit, joiden sanka on katki
4. Rautainen annos nuukahtanutta pinaattia
5. Tyhjä ananas -säilykepurkki
6. Särkynyt energiansäästölamppu
7. Suolakurkkupurkki, jonka pohjalla pötköttää yksi homeinen kurkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *