19. Luukku: Laulunsanat sekaisin

Jippo, Merirosvo, Hertta ja Ruudolf availivat ääniään. Yskähtelivät hieman ja ojensivat ryhtiään. He suoristivat rusettinsa; Jippo, Merirosvo ja Ruudolf kaulassaan olevan ja Hertta hiukistaan. Kohta se alkaisi. Perinteinen joululaulukonsertti, jonka kuorossa ystävykset lauloivat. He nostivat nuotit eteensä ja henkäisivät sisään kuullessaan ensimmäiset soinnut. Mutta voihan vääntynyt nuottiavain! Joku oli sekoittanut laulujen sanat ihan tyystin. Auta ystävyksiä äkkiä, ettei joulukonsertti mene ihan penkin alle!

Mikä virke kuuluu mihinkin joululauluun?

1. ”Nyt nimien kirjaan merkitään taas: tuhma vai kiltti, ajatelkaas!”
2. ”Talven valkohiutaleet ne kilvan leijailee”
3. ”Ja kuinka hassusti se sattuikaan joulupukin partaan valkeaan”
4. ”Enkeli taivaasta ilmoitti heill’: Suuri koittainut riemu on teill’!”
5. ”Käy yli harjanteen kulku reen hiljalleen”

a. Kilisee, kilisee kulkunen
b. Kun joulupukki suukon sai
c. Joulupukki matkaan jo käy
d. Kulkuset
e. Jouluyö, juhlayö