Promootiotanssiaiset

Promootiojuhlallisuudet huipentuvat lauantaina promootiotanssiaisiin

Maa-ja Metsätiet.tdk promootio -08 / PromootitanssiaisetIllan aikana tanssitaan kutsuvieras- ja tohtoripoloneesit, maisterifranseesi sekä perinteiset juhlatanssit. Jokaisen juhlatanssin jälkeen tanssitaan aina valssi.

Tanssiaiset aloitetaan kutsuvieraspoloneesilla, perinteisellä näytöstanssilla. Tanssiin osallistuu promootioon kuuluvia henkilöitä kuten promoottori, yleinen seppeleensitojatar, kunniatohtoreita ja riemumaistereita. Tämän jälkeen on vuorossa tohtoripoloneesi, jossa vastapromovoidut tohtorit tanssivat mustissa asuissaan. Tohtoripoloneesiin voivat siis osallistua vastapromovoidut tohtorit miekanhiojattarineen tai miekanhiojineen. Tärkeää on, että jokainen tohtoripoloneesiin osallistuva on pukeutunut mustaan asuun. Poloneeseja harjoitellaan tanssiaisten kenraaliharjoituksessa (ks. harjoitusaikataulu).

Poloneesin jälkeen vuorossa on maisterifranseesi, jossa vastapromovoidut maisterit pääsevät esittämään upean kuviotanssin. Franseesi tanssitaan neliömuodostelmissa, ja tanssi on kuvioiltaan monipuolinen ja erittäin näyttävä. Jokaisella parilla on tanssissa oma paikkansa. Tanssi ei ole kuvioiltaan vaikea oppia – tanssitaidottomiksi itsensä kokevien ei tarvitse huolestua – mutta yhdenaikaisuuden ja -mukaisuuden saavuttamiseksi franseesin harjoitteluun on varattu useita harjoituskertoja, joihin tanssiin osallistuvien on sitouduttava osallistumaan.

Näytöstanssien jälkeen vuorossa ovat juhlatanssit, joihin kaikki voivat osallistua tanssikorttiinsa illan aikana sopimiensa parien kanssa. Tanssikortit jaetaan kaikille tanssiaisiin osallistuville heidän saapuessaan Vanhalle ylioppilastalolle. Juhlatansseina tanssitaan Pompadour, Pas d’Espagne, Valse Mignon, Cicapo ja Grande Valse. Jokainen juhlatanssi päätetään valssaten. Juhlatansseja harjoitellaan  tanssiharjoituksissa, joihin osallistuminen on suositeltavaa, mutta ei pakollista.

Juhlatanssien jälkeen ilta jatkuu kevyen buffet-illallisen ja juhlavien kunniakantojen merkeissä. Tanssiaisista yö jatkuu patsaskiertueelle.

Tanssiharjoitusket

Tanssiharjoitukset ovat riemastuttava tapa nostattaa promootiohenkeä jo ennen varsinaisia juhlallisuuksia. Franseesiharjoituksiin osallistuminen on välttämätöntä, jos haluaa osallistua maisterifranseesiin. Yleisiin tanssiharjoituksiin osallistuminen on juhlatanssien oppimiseksi suositeltavaa, muttei pakollista. Tohtorit harjoittelevat poloneesia ainoastaan kenraaliharjoituksessa.

FRANSEESIHARJOITUKSET

Franseesiin voi ilmoittautua parin kanssa tai yksin, jolloin parit voidaan muodostaa ensimmäisellä harjoituskerralla. Ilmoittautuminen on sitova, ja samoin harjoituksiin osallistumiseen on syytä sitoutua. Poisjättäytyminen myöhemmässä vaiheessa tarkoittaa, että myös toinen pari joutuu jättäytymään tanssista tasaisen muodostelman säilyttämiseksi. Harjoituskertoja on yhteensä kuusi, joista yhden kerran voi olla pois. Tällöinkin vain toinen parista voi jättää tulematta harjoitukseen: parista toisen odotetaan opastavan poissaolevaa harjoitusten ulkopuolella.

Kampin liikuntakeskus

23.05. maanantaina klo 19:30-21:30

Maunulan liikuntahalli

30.05. maanantaina klo 19:30-21:30
01.06. keskiviikkona klo 19:30-21:30
06.06. maanantaina klo 19:30-21:30
08.06. keskiviikkona klo 19:30-21:30
13.06. maanantaina klo 19:30-21:30

YLEISET JUHLATANSSIHARJOITUKSET

Yleiset juhlatanssiharjoitukset järjestetään kahtena eri kertana. Molemmilla kerroilla tanssitaan kaikkia juhlatansseja, joten kerroista voi valita itsellensä aikatauluihin sopivamman.

Unisport Otaniemen monitoimihallissa, lohko A

2.6. torstaina klo 18-21
9.6. torstaina klo 18-21

KENRAALIHARJOITUS

Kenraaliharjoituksessa sovitetaan opitut tanssit juhlatilaan ja harjoitellaan mm. sisääntuloja, järjestäytymisiä ja poistumisia tansseissa. Lisäksi kenraaliharjoituksessa harjoitellaan kutsuvieras- ja tohtoripoloneeseja, joita ei muissa harjoituksissa tanssita. Kenraaliharjoitus on promootioviikon keskiviikkoan 15.6. Vanhalla Ylioppilastalolla klo 16-19, ja sinne toivotaan paikalle ainakin kaikkia poloneesiin osallistujia.