Metodologian kurssin lopputyö?

 

Kuulehan Olli,

 

Juttu on näin: ei minulla nyt riitä harrastusta alkaa mitään geomorfologista CorelDraw-karttaa vääntämään.

 

Käytin Helsingissä hyvän tovin jo tarkoitukseen sopivan karttaruudun etsimiseen, mistä sopivuudesta sinänsä minulla ei tietenkään ollut tehtävän asettajiin verrattuna kovin tarkkaa kuvaa sen enempää kuin siitäkään, mikä Suomen tuhansista karttaruuduista sitten noita vaatimuksia parhaiten korreloisi. Olisi niitä vaatimuksia vastaavia ruutuja voitu edes asettaa rulettipöydälle ehdolle ja pyytää, että pyöritäpä sitten tuosta itsellesi tehtävä.

 

Toisekseen, johtaja Juha Karhu samanaikaisesti vakavasti häiritsi opintojani, yritäpä vain ottaa edes selvää, miten vakavasti häiritsikään: https://blogs.helsinki.fi/ttrantan/2015/02/17/re-blogitekstit/ .
Kolmanneksi, sellaista slummia kun Helsingin asuntokanta aivan objektiivisesti arvioituna on, Kallio, Vallila, jne., verrattuna esim. Jyväskylän uudempaan asuntotuotantoon – Physicumistakin olisi edes jotain vastinetta sijoitukselle, jos takaseinä piikattaisiin auki ja bussitkin voisivat ajaa käytävän läpi ja siten kyydin odottajat pysäkillä pidätellä sisällä sadetta – ei ihmekään, että olin jo flunssassa (nuha-yskä, päänsärkyä, ääni ja hengityskin vain rahisi, todella ’syvältä’) ja vakavammankin jälkitaudin partaalla, jos en välittömästi olisi palannut Jyväskylään toipumaan. Tarkistapa huviksesi vielä joku aamu ”meidän globaalien riskien” luentosalin takapenkkirivejä mm. – miksi sieltäkin pitää puskea jalkoihin viileää ilmaa? Minä jo puoliksi flunssaisena en pärjännyt ollenkaan nostamatta jalkoja kokonaan penkeille ja näkyi siellä toisillakin olevan päällystakkeja päällänsä, siinä kun niiskuttelivat.

 

Neljänneksi, Keski-Suomessa kun äärimmäinen kotipesäni sijaitsee, olen siitä onnellisessa asemassa, että hiihtoloma meillä alkoi, käsittääkseni jo viikkoa ennen Helsinkiä ja näin sain yhteensä 2 viikon loman.

 

Viidenneksi, jo kohdista 2-3 seurasi, että ensiksikin halusin unohtaa koko Helsingin yliopiston – mm. en ole mitään e-maileja lukenut, mitä en muutenkaan samantyyppisistä syistä aina lue kovinkaan usein kerralla. Viidenneksi b), jo flipperikuulapelle Venla Berneliuksen toimista tenttisuoritukseni arvioinnissa seurasi hyvin paljon samantyyppistä, että vihdoin 17.2 tilasin vuoden 2015 kauppakorkeakoulun pääsykoekirjat. Näin ollen mahdollisen tulevan etappiopintosuunnitelmani ensimmäinen kohta tulee olemaan opiskelijan oikeusturvalautakunnan etsiminen – kai jokin sellainen on olemassa? – ja heidän mielipiteensä kysyminen. Kai se painaa, enemmän kuin esim. Karhun ja Berneliuksen yhteensä? Minä en nimittäin olisi hävennyt läpäistä tenttiä sen kypsyystason vastauksilla, joita minulla oli esittää. Flipperikuulapelle joko kärsii itse mallioppilassyndroomasta, jonka hän haluaa (omanarvontunteensa romahtamisen pelossa) projisoida opiskelijaan ja on tyytymätön siihen, jos joku toinen ei valokuvaa muistiinsa kirjan sivuja. Tai sitten hän samoin on tyytymätön siihen, jos ei naisena ylipäätänsä saa päivän jakamatonta huomiota: ”Eihän tämä voi mennä niin, että joku suorittaa tentin tuosta vain toisena tenttipäivän suorituksena, näytänpä hänelle.” Voin avoimesti kertoa, että mm. näihin syihin tulen vetoomukseni perustelemaan. Olen aivan varma, että toisellakin kuin esim. Berneliuksen tavalla ajattelevia ammattilaisia löytyy professoritasolta asti. Voitko käytännön asioissa neuvoa minua tämän lautakunnan löytämisen suhteen?

 

Kuudenneksi, väänsin CorelDrawta kyllikseni jo edellisessä tehtävässä, useampia työtunteja kuin ikinä voisit arvatakaan: https://blogs.helsinki.fi/ttrantan/files/2015/03/TR-V9.55-Finaali-8-s.-005-_-.pdf – saamatta siitä muuta kuin yhden pisteen tunnustuspalkinnon. Laitapa downloadaten .pdf tuosta työpöydällesi, otapa huviksesi sivu kuusi (= “Sivu 9”, alkuperäisestä) ja suurin mahdollinen suurennos (6400 %) vaikkapa Telegrafbergetin (oikealla, alempana) geomorfologisista korkeuskäyristä. Löytyykö vieläkään pienintäkään epätarkkuutta tai virheellisyyttä? Onko kenelläkään koko maantieteen laitoksen historiassa esittää vastaavaa taitoa ja työmoraalia – jos siitä puhutaan?

 

Voit aivan vapaasti buukata ne puuttuvat kaksi kolmesta pisteestä vaikkapa tämän metodologian tehtävän saldoihin.

 

Seitsemänneksi, kuten usein lomankin lähestyessä loppuaan, voimat alkavat palautumaan ja voin sen esteettä aivan rehellisesti todistaakin. Nyt vain on niin, jatkon suhteen, että etenkin juuri nyt J niin kuin Johtaja Karhun destruktiiviset toimet ovat siinä määrin vaikuttaneet, että sanon nyt vain: enpä oikein tiedä – kannattaako tulla ajamaan itsensä piippuun? Jos johtaja jotain opiskelijaa tällä nyt palveleekin (?), niin ei ainakaan minun etuani, päinvastoin.

 

Ystävällisin terveisin,
varsinkin terveisin KAIKILLE aivan mahtaville OPISKELIJATOVEREILLE,

Tomi