Pedawiki – avoin tietopankki wikin opetuskäytöstä

Miten opettajan kannattaisi soveltaa wikiä opetuksessa? Materiaalin jakaminen, tehtävien palautus, verkkokeskustelut, ei kai se nyt mihin tahansa taivu? No ainakin ryhmätöihin se on kätevä, vai onko?

Paljon on kysymyksiä ilmassa mutta eiköhän niihin ala pikku hiljaa löytymään vastauksiakin. Laitoin pystyyn “Pedawikin” – jonka tavoitteena olisi siis wikiin liittyvän pedagogisen osaamisen jakaminen ja kehittäminen. Nyt siellä on vasta jotain pientä tynkää kasvamassa mutta kutsunkin kaikki tukiverkostolaiset lämpimästi mukaan kehittelemään ideoita ja muokkamaan niistä selkeitä ohjeita opettajille.

Työskentely on wikihengen mukaista, eli kaikki Hy:n wikin kirjautuneet voivat myös osallistua sivujen luomiseen ja muokkaamiseen.

Ja se osoite on http://wiki.helsinki.fi/display/pedawiki/

2 thoughts on “Pedawiki – avoin tietopankki wikin opetuskäytöstä

  1. Olin ajatellut kerätä opetusideoita eri verkkovälineistä nyt alkukesän aikana ja tehdä niitä varten wikin. Eli tämä ois samaa ideaa mutta vain yhden välineen osalta. Saisiko tämän alueen yleistää kattamaan kaikki OK:n palvelut, joihin liittyviä opetus/kurssiformaatteja voisi kerätä yhteen paikkaan?

  2. Hyvä idea, eli mielestäni tuota aluetta ei tarvitse välttämättä rajata vain wikiin liittyville vinkeille ja ohjeille. Kannattaa kuitenkin tehdä selvä rajaus siihen mitä muissa wikeissä on tehty (etenkin Bb ja Moodle-wikit). Eli olisiko tässä lähtökohta nimenomaan pedagogiikka, ja erilaisten opetusmenetelmien tukeminen eri välineillä (yksi tai monta vaihtoehtoista, yhdessä tai erikseen)?

    Toinen tärkeä pointti on yhteiset tagit, eli jokainen sivu olisi hyvä merkata oleellisilla avainsanoilla. Tätä kautta wikin sisällöstä voi muodostaa mielekkäitä osakokonaisuuksia. Käytettäviä tageja pitäisi ehkä pohtia yhteisesti tarkemmin.

Comments are closed.