Vuosikertomus 2022

 

 

Toimintakertomus 2022

Hallitus 2022

Hallituksen puheenjohtaja Päivi Salmesvuori (HY/teol.), varapuheenjohtajana Eija Tuominen (HY/mat.-luonnontiet.). Rahastonhoitaja Nina Maskulin (HY/hum.).

Hallituksen varsinaiset jäsenet

Marjut Jyrkinen (HY/hum.), Sari Karttunen (Cupore), Petra Kuivala (HY/teol), Rose Marie Peake (HY/teol/hum), Taina Ruuskanen (HY/mat.-luonnontiet.), Emma Terämä (SYKE) ja Hanna Vehkamäki (HY/mat.-luonnontiet.).

Hallituksen varajäsenet  Liisa Husu (Hanken, Örebron yo), Katja Lauri (HY/mat.- luonnontiet.), Kirsti Salmi-Niklander (HY/hum.) ja Hertta Vuorenmaa (Aalto).

VARSINAINEN TOIMINTA

HELWOR on jakanut tietoa tapahtumista ja keskustelunaiheista jäsenilleen sähköpostilistan kautta ja laajemmallekin yleisölle nettisivujensa kautta. HELWORin hallituksen jäsenet ovat osallistuneet aktiiviseen tasa-arvoa ja hyvinvointia edistävään keskusteluun ja välittäneet yhteistä viestiä omissa tiedekunnissaan ja yksiköissään.

Seksuaalisen häirinnän torjuminen

HELWOR toimii edelleen aktiivisesti seksuaalista häirintää vastaan. Vuonna 2022 HELWOR-tiimin jäsenet olleet aktiivisesti mukana UniSAFE-hankkeen workshopeissa (Liisa Husu hankkeessa PI, Eija Tuominen) mukana workshopeissa (Espanja) ja Hanna Vehkämäki virtuaaliworkshopeissa. UniSAFEn tavoitteena on tuottaa tietoa sukupuoleen perustuvasta väkivallasta ja seksuaalisesta häirinnästä tutkimusorganisaatioissa. Raportteja UniSAFEn sivuilla on luettavissa jo monta: https://unisafe-gbv.eu/

Tutkijanaisten työhyvinvointi 

Tutkijanaisten työhyvinvointi on tärkeää, ja matalan kynnyksen tuki epäasiallista kohtelua kohdanneille on äärimmäisen tärkeää. Useat HELWOR-tiimin jäsenet toimivat matalan kynnyksen tukihenkilöinä epäasiallista kohtelua kokeneille henkilöille.

HELWOR-tiimin jäsen prof. Hanna Vehkamäki on varadekaani, jonka päävastuualueena on hyvinvointi ja tasa-arvo HY:n MATLU-TDK:ssa, on julkaissut suomen- ja englanninkielistä blogia ja julkaisut ovat olleet luettavissa myös HELWORin blogissa (https://blogs.helsinki.fi/tutkijanaiset/ ).

Jäsenyydet

Yhdistys on jäsenenä eurooppalaisessa European Platform for Women in Science -seurassa. Eija hallituksen jäsen. Vpj Eija Tuominen on ollut hallituksen jäsenenä. Hän on seurannut tämän roolin ohessa muun muassa rekrytointi-ilmoitusten painotuksia.

Talous

Yhdistyksen varsinaisen toiminnan tuotot koostuvat jäsenmaksuista, joilla on katettu vuoden 2021 toiminta. Vuoden 2022 toiminnan tulos  on -9,14 € mikä kirjataan yhdistyksen voitto- ja tappiotilille.