Logon suunnittelu: Alexander Reichstein Venäläisellä kirjallisuudella on aina ollut erityinen asemansa suomalaisen lukevan yleisön keskuudessa. Riippumatta politiikan suuntauksista, henkisen ilmapiirin muutoksista tai kirjallisten muotien vaihteluista, venäläisten klassikoiden pariin on palattu yhä uudelleen. Suomalaiset ovat lukeneet Turgenjevinsa, Dostojevskinsa, Tolstoinsa ja Ahmatovansa. Myös uusi venäläinen kirjallisuus kiinnostaa tänä päivänä enemmän kuin vuosikymmeniin.

Venäläisen kirjallisuuden seuran tarkoituksena on ylläpitää ja edistää venäläisen kirjallisuuden harrastusta ja tuntemusta, esitellä ja arvioida kirjauutuuksia sekä tarjota syventävää tietoa Venäjän kirjallisen elämän ilmiöistä.

Seura järjestää luentoja, luentosarjoja, keskustelutilaisuuksia, kirjailijatapaamisia, kulttuurimatkoja sekä julkaisee verkkolehteä Ajan kohina. Tämän kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän äänitorvensa lisäksi seura julkaisee artikkelikokoelmia ja muita teoksia, myös yhteistyössä kustantamoiden kanssa.

***

LHBTIQ+ ja venäläinen kirjallisuus -luentosarja

***

Seurasta lisätietoja saa hallituksen jäseniltä sekä osoitteesta venalainenkirjallisuus@gmail.com

Tervetuloa liittymään venäläisen kirjallisuuden seuraan!

 

Seuraa meitä Facebookissa: facebook.com/venkirj/