Logon suunnittelu: Alexander Reichstein Venäläisellä kirjallisuudella on aina ollut erityinen asemansa suomalaisen lukevan yleisön keskuudessa. Riippumatta politiikan suuntauksista, henkisen ilmapiirin muutoksista tai kirjallisten muotien vaihteluista, venäläisten klassikoiden pariin on palattu yhä uudelleen. Suomalaiset ovat lukeneet Turgenjevinsa, Dostojevskinsa, Tolstoinsa ja Ahmatovansa. Myös uusi venäläinen kirjallisuus kiinnostaa tänä päivänä enemmän kuin vuosikymmeniin.

Venäläisen kirjallisuuden seuran tarkoituksena on ylläpitää ja edistää venäläisen kirjallisuuden harrastusta ja tuntemusta, esitellä ja arvioida kirjauutuuksia sekä tarjota syventävää tietoa Venäjän kirjallisen elämän ilmiöistä.

Seura järjestää luentoja, luentosarjoja, keskustelutilaisuuksia, kirjailijatapaamisia, kulttuurimatkoja sekä julkaisee verkkolehteä Ajan kohina. Tämän kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän äänitorvensa lisäksi seura julkaisee artikkelikokoelmia ja muita teoksia, myös yhteistyössä kustantamoiden kanssa.

***

Venäläisen kirjallisuuden seuran kannanotto Venäjän hyökkäykseen sodan alettua (25.2.2022):

Venäläisen kirjallisuuden seura on järkyttynyt Ukrainan tapahtumista, siitä mitä presidentti Niinistö luonnehtii ”sodan kasvojen paljastumiseksi”. Emme hyväksy Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Seura on epäpoliittinen yhdistys joka nimensä mukaisesti pyrkii edistämään venäläisen kirjallisuuden harrastusta ja tuntemusta maassamme. Tässäkin tilanteessa haluamme korostaa lukemisen, myös venäläisen kirjallisuuden lukemisen tähdellisyyttä. Kaikki todella merkittävä kirjallisuus on perimmältään aseista riisuvaa.

***

LHBTIQ+ ja venäläinen kirjallisuus -luentosarja

***

Seurasta lisätietoja saa hallituksen jäseniltä sekä osoitteesta venalainenkirjallisuus@gmail.com

Tervetuloa liittymään venäläisen kirjallisuuden seuraan!

 

Seuraa meitä Facebookissa: facebook.com/venkirj/