Kesäisiä suosikkeja

Korkeakoulujen kampukset hiljenevät kesän ajaksi, ja kuten ehkä saattaa arvatakin, tämä näkyy selkeänä pudotuksena myös tieteellisten verkkojulkaisujen käyttöluvuissa.  Mutta vaikuttaako vuodenaika myös siihen, millaisia julkaisuja verkosta käydään lukemassa?

Samu Viita ajoi juuri Dorian julkaisujen kesäkuukausien lataustilastot, ja niistä paljastuu mm. se, että heinäkuun kaksi suurinta suosikkia olivat seuraavat julkaisut:

  • Perttu Virkajärvi: Growth and utilization of timothy – meadow fescue pastures. Helsingin yliopisto, soveltavan biologian laitos, väitöskirja, 2004. (398 latauskertaa)
    http://urn.fi/URN:ISBN:952-10-1833-X
  • Jari Valkonen: Kuivakäymälän rakentaminen ja piirustukset. Tampereen ammattikorkeakoulu, talonrakennustekniikka, tutkintotyö, 2006. (332 latauskertaa)
    https://oa.doria.fi/handle/10024/4873

Timotein kasvattaminen ja kuivakäymälän rakentaminen kuulostavat kieltämättä kovin kesäisiltä aiheilta. Jotenkin tosin tuntuu siltä, ettei tämä ehkä ole niitä tuloksia, joiden avulla perustelemme palvelumme tarpeellisuutta akateemisille päätöksentekijöille…