Microsoft julkaisuarkistomarkkinoille

Viimeviikkoisen Open repositories 2009 -konferenssin yhteydessä Microsoft julkisti Zentity-ohjelmiston (versio 1.0), jota se tarjoaa julkaisuarkistokäyttöön. Ohjelma on ladattavissa ilmaiseksi Microsoftin verkkosivuilta.

Microsoft ja avoimet julkaisuarkistot ei kuulosta äkkiseltään aivan luontevimmalta yhdistelmältä, ja firmalla onkin kova työ edessään, jos se pyrkii merkittävään markkina-asemaan myös tällä alueella. Julkaisuarkistot kun on tähän asti rakennettu pääosin ei-kaupallisten open source -ohjelmistojen (mm. EPrints, DSpace ja Fedora) varaan.

Joka tapauksessa Zentityn lupaamat ominaisuudet ja rajapinnat kuulostavat ihan asiallisilta, ja Microsoft lupaa  lisäksi julkaista ohjelmiston lähdekoodin. Ohjelmisto on toki sidoksissa Microsoftin muihin tuotteisiin, kuinkas muuten, mutta mielenkiintoista joka tapauksessa, että firma on näinkin aktiivinen myös tällä suunnalla.

Lisätietoja: