Verkkoarkiston hakemisto

Verkkoarkiston hakemisto on julkaistu osoitteessa http://verkkoarkisto.kansalliskirjasto.fi

Kyseessä on palvelu jonka avulla voi tarkistaa onko jokin verkkosivusto tallentunut Kansalliskirjaston verkkoarkistoon, jos vain muistaa tai tietää sen täsmällisen verkko-osoitteen. Paikan päällä Verkkoarkistosta voi tehdä hakuja myös hakusanoja käyttäen.

(Tekijänoikeuslain määräysten takia verkkoarkiston varsinaista sisältöä on mahdollisuus katsella ja kuunnella ainoastaan vapaakappaletyöasemilta joita löytyy Kansalliskirjastosta ja myöhemmin myös muista vapaakappalekirjastoista.)

Itse odotan toiveikkaana, että hakemiston käyttäjät löytävät myös palautelomakkeen ja alkavat sen avulla kertoa niistä suomalaisista sivuista joita ei arkistosta vielä löytynyt. Käymme sitten haravoimassa ne talteen, jos ne vielä ovat olemassa.