Anvisningar till dig som presenterar ett projekt, våren 2019

ALLMÄNT

Presentationens maximala längd:

Alternativ 1) Presentation 10 min + diskussion 10 min = totalt högst 20 min. Presentationen kan också innehålla en högst 3 minuters video eller kortare videoklipp.

Alternativ 2) Video (högst 3 min) + diskussion = totalt högst 10 min. 

Presentationens innehåll: Under presentationen kan ni berätta både vad ert projekt har gått ut på, men också i synnerhet vad ni har lärt er under processens gång (vad rekommenderar ni även andra och/eller vad skulle ni göra annorlunda). Det vore också viktigt att höra vilka ändringar som har skett i undervisningen i och med projektet, eller vad ni önskar att ska ändras. Förbered er på att besvara frågor från evenemangets moderatorer och publiken och att diskutera ert projekt och tema.

Vi önskar att presentationer som projiceras på väggen i Stage inte är alltför späckade med information. Vi rekommenderar till exempel endast små mängder text och stor och tydlig font (minst 40 pt). En liten font syns inte på Stages vägg. Den bästa lösningen är vit text på mörk botten. Svart text syns endast på enfärgad ljus botten.

Fler tekniska anvisningar för presentationer ges längre ner (Anvisningar för material som projiceras på Stage i Tankehörnan).

KONTAKTUPPGIFTER TILL STÖD OCH RÅDGIVNING

Ska ni visa en video och känner att ni behöver tekniskt stöd eller råd?  Stöd erbjuds av videoteamet vid Undervisning- och studentservicens enhet Undervisningsteknologi. Vänligen kontakta teamledaren Taina Joutsenvirta (taina.joutsenvirta(at)helsinki.fi).

Allmänna frågor om programmet och evenemangets arrangemang riktas till projektchef Päivi Heino, paivi.heino(at)helsinki.fi.

SCHEMA OCH INLÄMNING AV MATERIAL

Senast 8.3.2019: Meddela (paivi.heino@helsinki.fi) en hurdan presentation ni ska hålla. Alternativ:

  1. a) Presentation (ca 10 min) + diskussion (ca 10 min) = totalt högst 20 min.
    b) Video (3 min) + diskussion = totalt högst 10 min.
    c) Poster eller annan demo (andrahandsalternativ)

Senast 1.4.2019: Meddela presentationens rubrik (paivi.heino(at)helsinki.fi).

Senast 1.5.2019:

  1. a) Meddela eventuella särskilda tekniska behov för er presentation (paivi.heino(at)helsinki.fi).
    b) Meddela vem/vilka som kommer att delta i presentationen: (paivi.heino(at)helsinki.fi).

Senast 22.5.2019: Lämna in materialet för er presentation (paivi.heino(at)helsinki.fi och studiomestari(at)tiedekulma.fi).

  • Namnge filerna tydligt enligt presentationens tidpunkt. Kom ihåg att försäkra er om att materialet har rätt format och storlek innan ni lämnar in det.
  • Observera dessutom att det varken får synas eller höras material som omfattas av upphovsrätt om ni saknar tillstånd att använda det.
  • Nämn om presentationen innehåller en video och ni också vill spela upp ljudet.
  • Videor kan ni spara på UniTube eller YouTube (skicka länken till videon).
  • Om ni har stora filer är det bäst att dela dem via OneDrive på Office365 eller skicka dem med Funet FileSender (anvisningar finns på Helpdesks sidor).
  • Om ni väljer att göra en poster ska pdf-filen lämnas in senast 22.5 (paivi.heino(at)helsinki.fi). Skriv ut och ta med postern till Tankehörnan den 29 maj.
  • Obs! Presentationernas material ska lämnas in senast en vecka före evenemanget, det vill säga 22.5. Alla inlämnade presentationer slås ihop till en gemensam presentation och man testar på förhand att allt fungerar som det ska med apparaterna på Stage. Därför är det tyvärr inte möjligt att få extra tid för inlämningen av materialet.

29.5.2019 Stage i Tankehörnan är bokad från och med kl. 11.00 för att ställas igång inför evenemanget. Arrangören laddar på förhand ner alla presentationer (dvs. den gemensamma presentationen) på datorn på Stage. De som bidrar med en poster eller demo kontaktas separat av planeringsteamet för överenskommelse om praktiska arrangemang.

***************************************************

ANVISNINGAR FÖR MATERIAL SOM PROJICERAS PÅ STAGE I TANKEHÖRNAN

STAGE I TANKEHÖRNAN kan man projicera såväl bilder, videor som Powerpointpresentationer på väggen. Bildförhållandet kan vara mellan 16:9 och 3,5:1. Materialet projiceras på den långa väggen mittemot Tankehörnans kafé.

VAD KAN PROJICERAS? Bilder, videor, webbsidor, Flash-filer, Powerpointpresentationer (ppt, pptx & pdf) eller datorskärmen.

BILDSTORLEK OCH BILDFÖRHÅLLANDE:

Max. 3690×1080
Video: FPS 25 eller 50 i ett bildförhållande mellan 16:9 och 3,5:1 (en Powerpointpresentation, video eller bild som täcker hela skärmen ser snyggare ut i Stage).
Powerpoint: bildförhållandet 16:9 eller 3,5:1 rekommenderas.

FORMAT:

Bild: jpg, jpeg eller png rekommenderas.
Video: okomprimerad mov, mpg eller mp4 rekommenderas.

FÄRGER: Den bästa lösningen på Stages vägg är vit text på mörk botten. Svart text syns endast på enfärgad ljus botten. Text och bilder med små detaljer syns dåligt på väggen. Bilder och videor med stora färgkontraster fungerar bäst.

FONTER: Använd tydliga fonter i videor, bilder och Powerpointpresentationer. Minimistorlek 40 pt.

Kontaktuppgifter till Stages studiomästare: studiomestari(at)tiedekulma.fi, tfn +358 40 5484141