Blogien suojaaminen salasanalla

Jos olet huolissasi blogisi julkisuudesta, niin sinulla on toki oikeus suojata se sellaisten ulkopuolisten katseilta, jotka eivät ole kurssin osallistujia. Blogit löytyvät huonosti hakukoneiden listoilta, sillä oletusarvoisesti mikään sivu ei viittaa uuteen blogiin ellet ole itse sitä mainostanut. Helsingin yliopiston blogipalvelu sanoo blogien näkyvyydestä näin:

”Uudet blogit ovat julkisia, mutta eivät automaattisesti löydy hakukoneista. Blogi päätyy hakukoneisiin vasta kun Googlen botit ovat löytäneet sen seuraamalla blogiin johtavia linkkejä jo indeksoiduilta sivuilta. Blogiin on siis johdettava linkkejä ulkopuolelta, jotta se näkyisi hakukoneissa.”

Jokaisen yksittäisen blogimerkinnän voi suojata salasanalla. Se tapahtuu joko muokkaamaalla jo julkaistua blogiartikkelia tai artikkelin heti samassa yhteydessä kun sen julkaiseen ensimmäisen kerran. Se tapahtuu kirjoitustilassa, Julkaise-otsikon alla. Sieltä löytyy kohta Näkyvyys, jossa voi määrittää merkinnän suojatuksi salasanalla tai yksityiseksi, jos se sisältää jotain tietoa, jonka haluat pitää vain itselläsi. Salasanasuojauksessa salasana annetaan samalla kun kirjoitus määritetään suojatuksi salasanan avulla.

Kurssilaisten olisi kuitenkin edelleen syytä päästä lukemaan kurssiin kuuluvia tekstejä. Tämän vuoksi on syytä käyttää salasanaa, joka on vain kurssilaisten tiedossa. Löydät salasanan Moodlesta, kurssin Uutisista, joka on ensimmäinen linkki koko kurssialueella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *