We did it

Meet companies and entrepreneurs stemming from the University of Helsinki.
Want to be listed to inspire others and to help grow the community? Send your short description and logo to host-thinkcompany(at)helsinki.fi.

 

Alleco, www.alleco.fi

Alleco tarjoaa ympäristöalan asiantuntijapalveluita sekä veden alla ja muissa vaativissa ympäristöissä käytettäviä erityislaitteita ja -ohjelmistoja.

avanto1

Avantowww.avantohelsinki.fi

Avanto tekee yritysten ja yhteiskunnan yhteisiä ongelmanratkaisuhankkeita. Autamme yrityksiä osallistumaan aktiivisemmin yhteiskuntaan ja löytämään uusia markkinoita ja tuotteita kilpailukyvyn kasvattamiseksi.

Como Helsinkicomohelsinki.fi

Como Helsinki on työparitoimisto, joka auttaa asiantuntijaa, esimiestä ja johtajaa ajattelemaan, kehittämään ja tekemään – ajattelemalla, kehittämällä ja tekemällä hänen kanssaan.

demos_hki_logo_leikattu

Demos Helsinki, www.demoshelsinki.fi 

Demos Helsinki on riippumaton ajatushautomo, joka tahtoo luoda maailmaa, jossa ihmiset muovaavat yhteiskuntaa, eivätkä ainoastaan valitse päättäjiä. Vuonna 2005 perustettu Demos Helsinki auttaa yhteisöjä ja yrityksiä menestymään tulevaisuudessa yhdistämällä ihmisten toiminnan ja parhaan ymmärryksen yhteiskunnan muutoksesta. Demoslaisten taustoista löytyy filosofiasta, viestintää, politiikan tutkimusta, maantiedettä ja kauppatieteitä.

DIY Showroom logo

 

 

 

 

 

 

 

DIY Showroomdiy-showroom.com/

Fashionistan niksipirkka, inspiraatioyhteisö & näyteikkuna uudenlaiselle käsityöosaamiselle. Verkkoyhteisö kokoaa yhteen suunnittelijat, bloggaajat, alan yritykset ja tarjoaa mahdollisuuden kenelle tahansa ideoiden jakamiseen ja inspiraatioon.

Filosofian Akatemia Oywww.filosofianakatemia.fi

Filosofian Akatemia on helsinkiläinen tutkimus- ja koulutusyritys, joka tarjoaa ratkaisuja työhyvinvointiin, tuottavuuteen ja elämänhallintaan. Filosofan Akatemian missio on tutkia ihmiselämän peruskysymyksiä ja tuottaa tutkimuksesta sovelluksia, jotka parantavat merkittävästi ihmisten hyvinvointia. Kehittämiämme ajattelun työkaluja käytetään menestyksekkäästi monissa suomalaisissa pörssiyrityksissä, virastoissa ja oppilaitoksissa.

Finnzymesdiagnostics.finnzymes.fi

Finnzymes on diagnostiikkalaboratorio, joka kehittää tutkimuspalveluita ja -reagensseja mikrobidiagnostiikan, eläindiagnostiikan ja rikosteknisen DNA-diagnostiikan tutkimusalueille. Finnzymes Oy:n liiketoiminta keskittyy molekyylibiologiassa käytettävien reagenssien ja laitteiden kehitykseen. Vuonna 2010 tapahtuneen yrityskaupan myötä Finnzymes Oy:stä tuli osa Thermo Fisher Scientific Oy:tä.

Flo Appswww.floapps.com

Flo Apps on johtava interaktiivisten tiedon visualisointien toteuttaja Suomessa. Olemme IT- ja kulttuurialan ammattilaisia ja toteutamme moderneilla teknologioilla korkealuokkaisia verkkopalveluita, jotka toimivat sekä mobiililaitteissa että suuremmilla näytöillä.

Frank Communicationsfrankcommunications.fi

Frank Communicationsin elämäntehtävänä on vauhdittaa b to b -yritysten kasvua strategisen markkinointiviestinnän keinoin. Meille markkinointiviestintä ei ole henkimaailman hommaa vaan työtä, jota tehdään, jotta yritykset menestyisivät paremmin. Markkinointiviestinnän tulos on se, että yritys saavuttaa tai ylittää tavoitteensa.

GHE_logo_black

Green House Effectghe.fi

GHE on Helsingin yliopistossa opiskelleiden Mikko Sonnisen, Jaakko Pesosen sekä yrittäjätaustaisen Oula Harjulan yritys, jonka tuote heidän kehittämänsä Living Canvas -kasviseinä. Inspiraatio on lähtöisin sademetsistä ja viidakkomaisemasta, ja seinän ideana on parantaa sisätilojen ilmanlaatua ja akustiikkaa samalla kuin se toimii sisustuselementtinä. Yritys kunnioittaa alkuperäistä innoittajaansa, trooppisia
sademetsiä: Green House Effect ostaa jokaista myytyä Living Canvas neliömetriä kohden 1000 neliötä sademetsää suojeluun World Land Trust -säätiöltä.

Hermo Pharmawww.hermopharma.com

Hermo Pharma on biofarmaseuttinen yritys, joka kehittää innovatiivisia lääkkeitä ja hoitomuotoja hermostollisiin sairauksiin, joihin ei ole toistaiseksi lääkehoitoa. Perustajina 4 neurotieteen professoria, työskentelee läheisesti HY:n laboratorioiden kanssa, sijottajana mm. Helsingin yliopiston rahastot.

cropped-huhulogo2

Huhuhuhutoimisto.net

Kulttuuritoimisto Huhu tuottaa kulttuuriperinnöstä elämyksellisiä palvelukonsepteja, joissa vetävä tarinankerronta ja ketterä teknologia ovat keskiössä. Huhu haluaa tuoda kulttuuriperinnön helposti ja kiinnostavasti kaikkien ulottuville.

Hukkatilahukkatila.fi

Hukkatila on erilainen kiinteistökehitysyhtiö: se etsii käyttöä ja käyttäjiä vajaakäytössä oleviin tiloihin luoden elävää ja kestävää kaupunkia. Hukkatilan vetäjiä ovat maantieteen opiskelija Jaakko Lehtonen ja markkinoinnin ammattilainen Minna Ritoluoma.

Intunexintunex.fi

Intunex on vuonna 2008 perustettu suomalainen yritys, joka kehittää yrityksille uudenlaista toimintatapaa ja sitä tukevaa xTune-palvelua osaamisen jakamiseen ja yhdistämiseen organisaation sisällä. Intunex pyrkii kehittämään tämän päivän työelämän tarpeisiin vastaavaa palvelua, joka on visuaalisesti motivoiva ja helppokäyttöinen, ja jota koko yrityksen henkilöstö haluaisi käyttää.

Itäkomppania

Itäkomppania

Itäkomppania tarjoaa Puolaan ja Balkanille suuntaavien suomalaisten tueksi tietoa, kielitaitoa ja kontakteja paikallisiin. Itäkomppanian jäsenet ovat opiskelleet slaavilaisia kieliä ja Itä-Euroopan tutkimusta ja asuneet, opiskelleet ja työskennelleet kohdemaissa.

kaskas media

Kaskas Mediakaskasmedia.fi

Kaskas Media on journalistinen tuotantoyhtiö, jonka hittituote on vetävästi muotoiltu tieto. Hahmotamme organisaatioiden uhkat ja mahdollisuudet, ja teemme niistä kiinnostavia tarinoita.

Komin

Kominwww.komin.fi

Mera språk, flera möjligheter – Komin auttaa suomenkielisiä nuoria läpäisemään kielikokeen ruotsinkielisiin korkeakouluihin.

Mieli Mukana Oywww.mukana.fi

Konsulttitoimisto Mieli Mukana Oy on yritys, joka pyrkii parantamaan oppilaitosten, yritysten ja muiden yhteisöjen sisäistä vuorovaikutusta sekä vuorovaikutusta ulospäin suhteessa asiakkaisiin ja muihin yhteistyötahoihin.

Nordtouchwww.nordtouch.fi

Nordtouch is a start-up found in 2012 In Espoo, Finland. We focus on learning and group working environments for touch display devices, user interface design and enabling interaction between a variety of different devices and applications.

Oncos Therapeuticsoncos.com

Oncos Therapeutics on Helsingin yliopistossa tehdyn tutkimuksen pohjalta syntynyt, suomalainen seuraavan sukupolven syöpähoitoja ja erityisesti onkolyyttisiä viruksia kehittävä biotekniikkayritys.

Oppiporras Oyoppiporras.fi

Oppiporras Oy on yksityisopetuspalveluita opiskelijavoimin tuottava yritys pääkaupunkiseudulla. Kauttamme saat yksilöityä täydennys-, lisä- ja tukiopetusta kaikentasoisille opiskelijoille yksin sekä pienryhmässä. Uskomme oppiaineissaan menestyneiden, motivoituneiden yliopisto-opiskelijoiden kykyyn tarjota ensiluokkaista opetusta!

OYO Gameswww.oyogames.fi

OYO Games is made of a grand master blaster bunch of creators that work passionately on the design and construction of exciting digital learning playgrounds for children. Our forces in R+D in gaming culture for children, game programming, product management, illustration and sound design are the pillars around which the playgrounds are born and adopted by the children players.

ProtoRhinowww.protorhino.com

ProtoRhino has designed and built custom measurement devices fitted to client need since 2009. Their business is based on the extensive instrumentation expertise of their employees which coupled with strong scientific measurement background enables solving difficult measurement challenges.

Pöllöt, pöllöt.fi

Pöllöt tekee aurinkolaseja bambusta. Aurinkolasit ovat kelluvat ja ekologisempia kuin muovista tehdyt aurinkolasit. Pöllöjen taustalta löytyy kaksi opiskelijaa Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta.

Scoopinionwww.scoopinion.com

Scoopinion-selainlaajennus seuraa lukijoiden lukukäyttäytymistä jutuissa ja päättelee sen perusteella, olisiko juttu kiinnostava sinulle. Scoopinion välittää käyttäjilleen vain lukemisen arvoisia tarinoita. Löydät näitä tarinoita Scoopinionin verkkosivuilta. Lisäksi lähetämme sinulle sähköpostilla joka tiistai ja perjantai edellisten päivien parhaat jutut, joita et ole vielä sattunut lukemaan. Scoopinion voitti Uutisraivaaja-kilpailun vuotta 2011.

Tekstihuoltamotekstihuoltamo.com

Tahaton komiikka piristää ehkä lukijan päivää, mutta ei lisää kirjoittajansa uskottavuutta. Kun melkein oikein tai sinne päin ei riitä, kannattaa piipahtaa Tekstihuoltamolla. Tekstihuoltamon väki tunnistaa ja ratkaisee kielenkäytön ja viestinnän pulmat.

TILT Biotherapeutics

Yrityksen nimi TILT tulee sanoista tumor infiltrating lymphocyte therapy. Kyse on soluterapiasta. Perustajiin kuuluva Akseli Hemminki:”Ajatukseni on ratkaista miten hoidoista saisi kaupallisen tuotteen apteekkeihin ja sitä kautta menetelmän mahdollisimman laajan potilasjoukon käyttöön ja hyödyksi”.

torstailogo_web (1)

Torstaitorstaihelsinki.fi

Torstai tarjoaa tutkimukseen perustuvia viestinnän ja vaikuttamisen palveluita. Tiimissä on viestinnän, antropologian, sosiologian, pedagogiikan ja kulttuurialan asiantuntijoita. Se antaa mahdollisuuden päästä vaikutustyössä syvälle.

Vapa Media, www.vapamedia.fi

Vapa Media on sisältöjen edelläkävijä, joka auttaa yrityksiä kohtaamaan asiakkaat verkossa. Tarjoamme sisältöjen elinkaaripalveluita – tutkimusta, suunnittelua ja sisältömarkkinoinnin täsmäiskuja. Tutkimme verkkoyleisöjä, hutkimme mutu-tuntumalla suunniteltuja verkkototeutuksia ja ymmärrämme, ettei kaikkien yritysten paikka ole Facebookissa.

yhteismaa

Yhteismaawww.yhteismaa.fi

Yhteismaa on sosiaalisiin innovaatioihin erikoistunut yhteisö, joka saa ihmiset liikkeelle sekä kaupungilla että sosiaalisessa mediassa. Se suunnittelee ja toteuttaa yhteiskunnallisia ja yhteisöllisiä projekteja, tapahtumia ja palveluja.

15/30 Researchwww.1530.fi

15/30 Research on täyden palvelun tutkimustoimisto, joka luo ymmärrystä, ideoita ja konsepteja trendi- ja tulevaisuustutkimuksen avulla. Olemme sekä think tank että do tank: analysoimme ja pohdimme, mutta myös teemme. Ja autamme asiakkaitamme samalla periaatteella: uusi tieto viedään osaksi yrityksen toimintaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *